Skip to main content

Daniel (35) skjøt til VM-sølv

Daniel Walø tok tirsdag VM-sølv i luftgevær 10 meter 60 skudd liggende. 

Foto: Karl Braanaas

Daniel Walø fra Vestre Bærum Salongskytterlag skjøt til sølv under VM i paraskyting tirsdag. 

VM arrangeres i Sydney, Australia. Den blinde skytteren fra Vestre Bærum Salongskytterlag (VBS), Daniel Walø, gjorde strålende innsats i luftgevær 10 meter 60 skudd liggende. 

Først kom han seg gjennom kvalifiseringen som en av de åtte beste skytterne. I finalen skjøt han mot to skyttere fra Polen, to fra USA, en fra Østerrike, en fra Storbritannia og en fra Finland. 

I finalen ble poengsummene nullstilte. Etter de fem første skuddene lå Daniel Walø på 4. plass. Etter neste serie med fem skudd hadde han klatret oppover og var på medaljeplass. 

Jan E. Brække er leder av Vestre Bærum Salongskytterlag og Waløs assistent i Sydney. Han forteller at deretter startet utslagingen av utøvere. 

Ny verdensrekord

Daniel Walø var lenge i ledelsen ettersom den ene etter den andre av konkurrentene røk ut. Tilslutt sto gullkampen mellom han og finske Timmo Nystrøm. 

Begge skytterne lå godt an til å skyte over verdensrekorden. Tilslutt ble finnen for sterk, han slo Waløs gamle verdensrekord med syv poeng og skjøt 242,3. 

 Daniel Walø skjøt også bedre enn sin gamle verdensrekord, som han satte i verdenscupen i Kroatia i sommer. Tilslutt endte han på 239,1 poeng. 

Det ble ikke lang tid til å feire sølvmedaljen. Onsdag er Daniel Walø igang med trening for stående skyting, torsdag er det ny konkurranse. 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.