Skip to main content

Da klubben solgte toppscoreren, tok kapteinen ansvar for Stabæk

Andreas Hanche-Olsen sendte Stabæk i føringen, men seieren glapp til slutt for Stabæk. 

Karl Braanaas

Andreas Hanche-Olsen ble den store helten med en sjelden scoring, men to av poengene glapp for Stabæk.

STABÆK-HAUGESUND 1-1

Stabæk står med 15 scoringer så langt denne sesongen, og det er toppscorer Franck Boli som står for hele seks av disse. Tidligere denne uken ble han solgt til ungarsk fotball, og mot Haugesund søndag var det to midtbanespillere som dannet spisspar for Stabæk.

Da hverken Daniel Braaten eller Ola Brynhildsen fant veien til mål, tok Andreas Hanche-Olsen ansvar. Et godt slått hjørnespark fra Luc Kassi fant veien til kapteinen høyrefot, og med god blokkeringshjelp fra Vadim Demidov kunne Hanche-Olsen elegant styre inn kveldens første mål. Målet var kapteinens første i årets eliteserie.

– Det er alltid morsomt å score, og når jeg nå spiller back skal jeg være mer fremme offensivt og levere målpoeng, sier kaptein Hanche-Olsen.

Kapteinen er klar på at hans foretrukne posisjon er midtstopper.

– Jeg skal ikke lyve, jeg ønsker å spille midtstopper. Jeg er ikke en back, men når laget trenger meg på back så skal jeg gjøre det så godt jeg kan. Det betyr flere bidrag offensivt, sier Hanche-Olsen. 

En Haugesund-scoring drøyt 20 minutter før slutt ødela mye av festen, men Stabæk tar likevel med seg et viktig poeng inn i høstens bunnstrid.

- Hentet godt

Selv med Franck Boli borte, er kapteinen trygg på at laget er godt nok til å overleve.

- Vi har forsterket godt, og skal ha kvalitet nok til å demme opp for scoringene til Franck, sier Hanche-Olsen.

Andreas Hanche-Olsen jubler etter scoring mot Haugesund.Foto: Karl Braanaas

Ropte på straffe

Stabæks ferske spisspar gjorde riktignok mye godt gjennom kampen, og tidlig i den første omgangen ropte Brynhildsen på straffe – der det så ut til at han ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren. Reprisen viste at spissen spente ben på seg selv, og det kan dermed virke som at dommer Trond Ivar Døvle gjorde rett ved å vinke spillet videre.

Stabæk klarte ikke skape stort mer i den første omgangen, og kan takke to gode redninger av Markus Sandberg for at de holdt nullen inn til pause.

Etter hvilen sendte Hanche-Olsen Stabæk opp i ledelsen, men 18 minutter senere stilnet jubelen på Nadderud. Haugesund brøt på midtbanen, og fosset fremover på høyrekanten. Innlegget ble slått på bakre, hvor Hanche-Olsen tilsynelatende så ut til å markere to spillere. Kantspiller Ronald Hernandez rakk ikke frem, og dermed slapp Kristoffer Velde fri i feltet – og kunne sette inn utligningen.

Ingen av lagene kom til sjanser store nok for et vinnermål.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.