Skip to main content

Cuptapet kostet Stabæk 1 mill.

TUNGT ØYEBLIKK: Jørgen Hammer trøster Ville Jalasto etter at finnen akkurat satte inn det uheldige selvmålet som sendte Stabæk ut av cupen. Til høyre depper Mande Sayouba. FOTO: TORE GURIBY
TUNGT ØYEBLIKK: Jørgen Hammer trøster Ville Jalasto etter at finnen akkurat satte inn det uheldige selvmålet som sendte Stabæk ut av cupen. Til høyre depper Mande Sayouba. FOTO: TORE GURIBY

Stabæk håpet å få inn 3 millioner, men har fått inn halvparten. I går røk 1 mulig million i bonus på cuptapet i Kristiansand.

3 millioner kroner var målet for Stabæk i aksjeemisjonen som i utgangspunktet skulle avsluttes i går. Men ved fristens utløp var det solgt aksjer for 1,5 millioner.


– Status er at det kommer inn penger sakte, men sikkert. Vi har fått inn 1,5 millioner kroner, kommenterer styreleder i Stabæk, Espen Moe.

LES OGSÅ:Stabæk i trøbbel trenger 5 millioner kroner


Han forteller at klubben jobber videre med noen gode muligheter.

– Det er enkelte som har sagt at de er interessert. Derfor utsetter vi fristen et par dager.

– Gjenstår hardt arbeid

For «å sikre kapitalbasen» ønsket Stabæk å hente inn til sammen 5 millioner kroner i en totrinns aksjeemisjon. 3 millioner nå og 2 millioner senere i sesongen.

LES OGSÅ:- Ballen treffer meg midt i trynet


– Det er mange mellomstore som har tegnet seg, men vi mangler den virkelige store. Jeg er optimist på at vi skal få dette til, sier styrelederen som understreker at han ikke er misfornøyd med responsen på emisjonen.


– Det gjenstår en del hardt arbeid.
Moe sier at det ikke får noen kortsiktige konsekvenser om klubben ikke klarer å hente inn 3 millioner i den første delene av aksjeemisjonen.

LES OGSÅ:Høiland flytter hjem - kan bli Stabæk-retur


– Det får ikke andre konsekvenser enn at vi vil hente inn 3 millioner i neste omgang. Målet er 5 millioner. Vi kommer ikke til å ta noen grep nå. Målet med emisjonen er å få mest mulig forutsigbarhet i økonomien. Nå må vi bare bruke litt lengre tid.

400.000 for kvartfinale

I går hadde Stabæk mulighet til å sikre betydelige ubudsjetterte, rene bonuskroner inn i kassen.

LES OGSÅ:Her tar Mats Stokkelien helt av


– Jeg mener en plass i kvartfinalen gir 400.000 kroner. Det er pengene som kommer fra Norges Fotballforbund. De kommer ikke før etter sesongen. Men det som er mer interessant er at vi kunne få hjemmekamp i kvartfinalen. Med billetter og kiosk kunne det gi over 500.000 kroner i inntekter, sier Moe.


Dermed var altså en kvartfinale verdt rundt 1 million.

Selvmål ødela

Franck Boli burde gitt Stabæk ledelsen etter drøyt fire minutter spill. Ti minutter senere kom han til en ny gigantmulighet. Etter en drøy halvtime tapte Stabæk duellene på en corner, som endte med at Bismark Acosta satte ballen inn fra kloss hold.

LES OGSÅ:Stabæk ute av cupen


Stabæk slo tilbake seks minutter senere. Fredrik Brustad avsluttet et kjempeangrep og styrte ballen kontant i mål til 1–1. De blå hadde presset i åpningen av 2. omgang. Etter en time fikk Start corner. Der var Ville Jalasto uheldig og nikket ballen i eget mål. Stabæk mobiliserte en sluttspurt, men flere mål ble det ikke. Dermed er årets cupeventyr over for Stabæk.

- Lei meg

Uheldige Ville Jalasto hadde det tungt etter kampen.


– Selvfølgelig er jeg lei meg, men det er ingenting å gjøre med nå. Ballen var litt borti Herman (Stengel), og kom raskt og traff meg rett i ansiktet. Jeg hadde ingen mulighet til å komme meg unna, sier Jalasto og fortsetter:

LES OGSÅ:Tv flytter Stabæk-kamper


– Jeg er veldig skuffet. Vi startet bra og spilte en ok match, men slapp inn to dødballer. Det holder ikke.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.