Skip to main content

Covid-19 påvist i Stabæk – A-laget er i karantene

Moussa Njie (blå drakt) var på prøvespill for Stabæk denne uken, og fikk konstatert positivt covid-19-prøve. Han er nå i karantene.

Moussa Njie (blå drakt) var på prøvespill for Stabæk denne uken, og fikk konstatert positivt covid-19-prøve. Han er nå i karantene.

Foto: KARL BRAANAAS

Spillere og støtteapparat på Stabæks A-lag for menn er satt i karantene.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. Klubben skriver på sin hjemmeside at Moussa Njie har fått påvist covid-19. Den tidligere Stabæk-spilleren trente med klubben tirsdag og onsdag denne uken.

Njie sluttet seg til Stabæks kohort og treninger etter å ha avgitt en negativ covid-19-test sist lørdag og har siden bodd for seg selv. Stabæk opplyser at en person Njie var i nærkontakt med forrige fredag fikk påvist covid-19 denne uken, etter at Njie ble en del av Stabæks kohort, skriver klubben på sine hjemmesider. Vedkommende tok en ny test og fikk positivt prøvesvar sent torsdag kveld. 

I karantene

– Spillere, trenere og øvrige personer i støtteapparatet rundt A-laget er nå i karantene i henhold til smittevernprotokollen, forteller Erik Moen i Stabæks medisinske apparat til stabak.no.

– Det er klart det er en utfordrende situasjon. Vi skulle ønske at det ikke har skjedd, men vi må bare gjøre det beste ut av det, sier Erik Moen til Budstikka.

– Vi har vært uten smitte i laget i ett år. Vi har fulgt smittevernprotokollen veldig nøye. Til syvende og sist har vi vært uheldige, sier Moen. 

– Har dere gjort noe galt i denne saken? Det er snakk om en prøvespiller?

– Nei, ikke slik som jeg ser det. Det er lov til å ha prøvespillere så lenge man tester de inn i kohorten. Vi har gått enda lenger i dette tilfellet, og tatt han ut av hans egen bosituasjon og inn i en leilighet som klubben disponerer. Jeg kan ikke se at vi har gjort noe feil, sier Moen.

– Tok alle forholdsregler

Sportssjef, Torgeir Bjarmann, sier det blir individuell trening i karanteneperioden for spillerne. Han mener det ikke bør sette Stabæk noe særlig tilbake i forberedelsene til seriestart.

– Vi håper færrest mulig er smittet, men vet ikke noe før alle har testet seg. Vi hadde håpet å unngå dette. Nå får vi testet litt systemene og prosedyrene. Vi vet at det er mye smitte i samfunnet, spesielt blant yngre, sier Bjarmann og legger til at klubben var klar over at noe slikt kunne skje, selv om de har tatt alle forholdsregler.

– Vi har fulgt protokollen til punkt og prikke. Der står det også hvordan vi skal agere hvis det kommer smitte i troppen. Vi håper vi kan teste oss ut av karantenen om syv dager.

Bebreider ingen

Torsdag ble det bestemt at seriestart er flyttet fra 5. april til 2. mai.

Bjarmann sier han ikke er bekymret for at treningspausen de nå får skal gå ut over Stabæk til sesongstarten – hvis klubben kun får smitte denne ene gangen.

Moussa Njie var på prøvespill hos Stabæk, Bjarmann forteller at de ønsket å se den fysiske formen hans. Sportssjefen sier de er veldig restriktive på å ha spillere på prøve og at det har vært minimalt det siste året. Bjarmann sier også at de ikke bebreider Njie på noen måte.

– Dette er en del av slik samfunnet nå, det skjer veldig mange, sier Torgeir Bjarmann.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.