Skip to main content

Cornelia (11) fikk skryt av de rutinerte padlerne

Cornelia Haugaard (11) var blant de yngste som padlet Vestfjordløpet. – Det er veldig gøy og bra å padle. Det beste er kanskje følelsen av å komme i mål når jeg har jobbet hardt, akkurat som i dag, sier den unge padleren som har vært aktiv i Strand Kajakk Klubb et drøyt år.

Foto: TRINE JØDAL

Cornelia Haugaard har padlet i litt over ett år, men lar seg ikke stoppe i konkurranse mot langt mer erfarne utøvere.

– Jeg var litt baki der, men så var jeg jo også en av de yngste som deltok. Folk skrøt av meg, og det er jo gøy å høre, stråler 11-åringen etter målgang i Vestfjordløpet.

Lørdag morgen la Cornelia, venninnen Sara og en rekke andre padlere i vei på det 15 kilometer lange og tradisjonsrike løpet i farvannet mellom øyene utenfor Asker og Bærum.

– Sara og jeg padler ofte sammen. Jeg begynte med padling fordi storebroren min padlet, og det gjorde Sara og storebroren hennes også. De spurte om jeg også ville bli med, forteller Cornelia. 

– Det er veldig gøy og bra å padle. Det beste er kanskje følelsen av å komme i mål når jeg har jobbet hardt, akkurat som i dag, fortsetter den unge padleren som har vært aktiv i Strand Kajakk Klubb et drøyt år.

Annerledes arrangement

Bærum Kajakklubb har arrangert Vestfjordløpet i en årrekke. Men i år ble det annerledes grunnet koronaviruset. Én ting var restriksjoner i antall deltagere, en annen ting var at løypa måtte legges om fordi det fortsatt er flytebrygge og ikke kabelferge over til Brønnøya.

– Årets løp gikk helt fint. Padling er en liten idrett, men det gir mye glede å være på sjøen. Med tiden ønsker vi at det skal bli et større løp med flere deltagere, sier Jacob Norenberg.

Den tidligere topp-padleren, med VM-bronse i 2005 og 5. plass i OL 2004 som høydepunkter i den aktive karrieren, er i dag hovedtrener i Bærum Kajakklubb og landslagstrener. 

I lørdagens Vestfjordløpet tok han også på seg rollen som speaker. 

I en egen klasse

Samtidig med Vestfjordløpet, padlet 50 andre utøvere det 8 kilometer lange Nesøya rundt – i den alternative traseen Slependrenna, vending i Hestesund, Slependrenna og rundt Kalvøya. 

Maria Virik (20) fra Bærum Kajakklubb var i en klasse for seg selv, i noe rufsete forhold.

– Det var kaldt på grunn av vinden, og det gjorde det vanskelig å holde i årene, forteller hun.

Maria Virik var suveren i Nesøya rundt. Nå retter hun blikket mot OL i Tokyo neste sommer.

Foto: TRINE JØDAL

Så fort nasjonaldagen er ferdig feiret retter hun blikket mot OL i Tokyo som er flyttet til neste sommer grunnet koronaviruset.

– Hverdagen er to treningsøkter hver dag. Jeg er usikker på om det blir noen konkurranser på denne siden av sommeren grunnet korona. Men jeg vil kvalifisere meg til OL, det er der fokuset mitt ligger nå, sier Virik.

Trener med gutta

Jacob Norenberg sparer ikke på rosen når temaet blir Maria Virik.

– Man skal være forsiktig med å hausse opp, men jeg mener hun er det største dametalentet vi har hatt noen gang i norsk padling, sier han.

– Oi, det var kult å høre – og jeg vet ikke helt hva jeg skal svare til det, kontrer Virik.

Jacob Norenberg er i dag hovedtrener i Bærum Kajakklubb og landslagstrener. I lørdagens Vestfjordløpet tok han også på seg rollen som speaker.

Foto: TRINE JØDAL

Men hun tror noe av forklaringen til at hun leverer gode resultater er treningsøktene hun har med de mannlige klubbmedlemmene. 

– Jeg trener mest med guttene i klubben, for det gir meg best matching. Jeg har lyst til å padle mer som dem, med mer styrke i hvert tak, forklarer Virik.

Norenberg forteller at denne måten å tenke på er noe av det som gir et godt miljø i kajakklubben for tiden. 

– Det er mange unge og lovende padlere som trener i klubben vår nå. Mye av det gode treningsmiljøet tror jeg skyldes at utøverne har bestemt seg for å padle sammen, fordi de tror de sammen kan løfte hverandre, sier Jacob Norenberg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.