Ruud vant første kamp i Australia

VANT: Casper Ruud fortsetter fremgangen på tennisbanen.

VANT: Casper Ruud fortsetter fremgangen på tennisbanen. Foto:

Casper Ruud (18) imponerte i åpningskampen.

DEL

Tennisspilleren fra Snarøya må gjennom tre kvalifiseringsrunder før han eventuelt blir klar for hovedturneringen i Grand Slam-turneringen Australian Open.

Tidlig onsdag feide Casper Ruud unna det første hinderet. Russeren Teymuraz Gabashvili (ranket i verden som nummer 140) ble slått i to strake sett; 6-4, 6-4.

LES OGSÅ:

Tennisekspert Christer Francke om Casper Ruud: – 2017 blir et viktig år

Casper Ruud møter russisk motstand 

Åpnet svakt

I det første settet åpner Ruud litt svakt. Han ble brutt på stillingen 1-1, men slo knallhard tilbake, og brøt tilbake i det påfølgende settet. På stillingen 5–4 fikk Casper Ruud sin første settball. Russeren avverget den, men unggutten fra Snarøya vant til slutt det første settet 6–4.

Også i det andre settet var det russeren Teymuraz Gabashvili som åpnet best, og brøt Ruuds servegame direkte. 18-åringen fra Bærum slo tilbake, og utlignet til 1–1 i det påfølgende gamet. Ruud gikk etter hvert opp til 5-2, og hadde kampen i sin hule hånd. Casper Ruud vant til slutt også det andre og siste settet 6–4. Kampen varte i én time og 18 minutter.

– Veldig godt å komme gjennom første runde. Føler selv jeg ikke spilte helt på mitt aller beste, men jeg servet bra og er best på de viktigste ballene, sa Casper Ruud til Facebook-siden team Casper Ruud.

Møter franskmann

I den andre kvalifiseringsrunden møter han en franskmann. Jonathan Eysseric, som er rangert som nummer 250 i verden, blir motstander for Ruud. Det er bak Casper Ruud, som er rangert som nummer 226 i verden.

– Alt i alt var det kjempesterkt, selv om Casper ikke spilte sin aller beste tennis, sa faren til Casper Ruud, Christian Ruud, til NTB etter kampen.

– Jeg ble litt skeptisk da russeren brøt tilbake, og på 5-4 begynte det å bli litt nervøst i sofaen. Heldigvis holdt Casper hodet kaldt og halte i land seieren. Det viser styrke, sa Christian Ruud. Han fulgte kampen fra sofaen hjemme i Norge.

Artikkeltags