Skip to main content

Casper Ruud var på vei ut av US Open, så reiste han seg

Casper Ruud snudde kampen i New York. Bildet er fra Davis Cup i Norge.

Casper Ruud snudde kampen i New York. Bildet er fra Davis Cup i Norge.

Foto: KARL BRAANAAS

Casper Ruud (21) var nede for telling, men reiste seg mesterlig i 1. runde i US Open. 

MACKENZIE MCDONALD – CASPER RUUD 2–3

Casper Ruud var på forhånd oddsfavoritt mot amerikaneren Mackenzie McDonald. Casper Ruud er rangert som nummer 37 i verden, 25 år gamle Mackenzie McDonald var rangert så langt ned som nummer 243. Likevel var det ingen grunn til å undervurdere McDonald. Han har tidligere vært rangert så høyt som nummer 57 i verden.

I en høydramatisk kamp tirsdag kveld, norsk tid, vant Casper Ruud 3–2 i sett og kunne dermed sikre seg en plass i 2. runde i Grand Slam-turneringen i New York. Han sikret seg også minst 100.000 amerikanske dollar, rundt 865.000 norske kroner for avansementet.

Åpnet strålende

Det første settet åpnet strålende for Casper Ruud, og han ledet 4–1 i game, før Mackenzie McDonald klinket til med fem strake game, og vant det første settet 6–4. 

I det andre settet fulgte de to spillerne hverandre helt til den niende settet. Der servet 21-åringen fra Snarøya svakt, og amerikanerens brøt Ruuds serve, og tok ledelsen 5–4. I det tiende settet spilte Ruud glimrende, men måtte til slutt bite i et sure eplet da 25-åringen fra California tok settet på den tredje settballen.

Nektet å gi seg

I det fjerde gamet i det tredje settet hadde Ruud flere breakmuligheter, men rotet det til og rotet bort den gode muligheten. Igjen kom 25-åringen tilbake.

Og da Ruud gjorde en dobbeltfeil, og tapte eget servegame i det syvende gamet, ble det blytungt for 21-åringen fra Bærum.

Men Casper Ruud nektet å gi seg, og brøt tilbake i det påfølgende gamet. Skulle nordmannen slå tilbake i kampen? 

Han storspilte mot slutten av det tredje settet, og brøt igjen og tok det tredje settet 6–4.

Ruud åpnet med å vinne åpningsgamet i det fjerde settet. Amerikaneren gjorde en kjempefeil i det fjerde settet, og Ruud brøt servegamet og gikk opp til 3–1. Det ble til 5-2, før amerikaneren reduserte til 5–3. Men Snarøya-spilleren hadde full kontroll, og vant det fjerde settet 6–4.

Avgjorde

De fleste med norske øyne trodde nok at Casper Ruud skulle få det lett i det femte og avgjørende settet, etter å ha tatt to på rad. Men amerikaneren bet seg fast og de to duellantene fulgte hverandre til 2–2. Men så brøt nordmannen igjen, og tok ledelsen 3–2 i det femte settet. Han fulgte opp med å vinne det også det sjette og syvende settet enkelt. Dermed var det snart klart for game, set and match.

En meget sterk prestasjon av Casper Ruud å komme tilbake etter å ha ligget under 0–2 i sett. Han har aldri før kommet tilbake etter å ligget under 0–2 i sett. For en dag å gjøre det på.

I neste runde møter han finnen Emil Ruusuvuori. Samme mann som han trente med i Helsinki rett før han dro til USA.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.