Skip to main content

Casper Ruud til finalen etter fantastisk snuoperasjon

Casper Ruud er klar for finalen i Argentina Open etter en høydramatisk semifinale lørdag kveld. Finalen spilles søndag kveld, norsk tid.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud så ut til å møte en feilfri motstander. Men så snudde alt. Ruud er klar for sin andre ATp-finale.

RUUD - LONDERO 2-1 (4-6, 7-5, 6-1)

Snarøya-spilleren har imponert på grusen i Buenos Aires, og spilte lørdag kveld semifinale i ATP 250-turneringen. Fredag slo han verdens 23. beste tennisspiller Dusan Lajovic i strake sett.

Ruud møtte 26 år gamle Juan Ignacio Londero, nummer 69 på verdensrankingen, i semifinalen lørdag. Det ble en høydramatisk kamp.

Hjemmehåpet Londero startet kampen på utilnærmelig vis og gjorde knapt feil i det første settet. Ruud spilte ikke noe dårlig første sett, men argentineren hamret inn vinnere etter vinnere og presset på med knallharde crossere som presset Ruud helt ut i hjørnene av banen.

Slik fortsatte 26-åringen å spille også helt til han ledet 5-3 i det andre settet. De fleste trodde hjemmehåpet skulle serve inn kampen, men i steden fikk Ruud sine første breakballer i kampen, og tok den siste av tre.

Dette startet en vanvittig snuoperasjon. Ruud tok det andre settet 7-5.

Stor dramatikk

I det tredje settet fortsatt Ruud storspillet, og motstanderen så helt kjørt ut. Faktisk så det ut som Snarøya-spilleren taklet de rundt 30 varmegradene bedre enn argentineren selv. Ruud tok syv game på rad fra 3-5 i andre sett til 3-0 i det tredje.

Det var tilslutt ingen tvil om hvor kampen skulle ende, og det tredje settet endte med utklassing 6-1.

Men det ble dramatisk på 1-0 og 40-0 i til Ruud i Londeros servegame i det tredje settet. En publikummer fikk et illebefinnende på tribunen og kampen ble stoppet i rundt ti minutter. Ruud fikk høylytt applaus fra en nesten fullsatt hovedbane da han kastet opp flere flasker med iskaldt vann til de som hjalp publikummeren.

Tidenes beste

Med seieren over Londero, er Ruud klar for sin andre ATP-finale. I fjor gikk han til finalen i Houston, der han tapte mot chilenske Christian Garin

Seieren lørdag kveld gjør også at Casper Ruud omsider passerer pappa Christians bestenotering på verdensrankingen, som var nummer 39. Casper Ruud er sikret 150 rankingpoeng med finaleplassen, og dette fører han opp på rundt 35. plass på rankingen neste uke. Skulle han vinne finalen søndag kveld (norsk tid), får han 250 rankingpoeng og drøyt $100.000, over 900.000 kroner.

I søndagens finale møter han den portugisiske veteranen Pedro Sousa (31) som før denne ukens turnering var ranket på 145. plass.

Casper Ruud har dermed en gylden mulighet til å ta sin første ATP-tittel søndag.

Slik var kampen:

3. sett - 6-1:

6-1. CASPER RUUD ER I FINALEN! Har full kontroll og null nerver. Tar dette gamet også blankt. For en kamp, for en snuoperasjon, for en spiller!

5-1. Men Londero kollapser i egen serve igjen. Ruud tar et blankt servebrudd, og kan serve inn kampen nå!

4-1. Londero gir Ruud kamp i dette gamet og spiller seg til 30-30. Men to serveess på slutten sikrer Ruud gamet.

3-1. Så får endelig Londero et game igjen, etter at Ruud har tatt syv på rad. Ingen problemer med å holde serven i dette gamet.

3-0. Ruud har ikke mistet flyten etter det lange stoppet i spillet i forrige game. Drar i land et enkelt servegame.

2-0. Londero har tapt sine to siste servegame. Ruud virker imidlertid utilnærmelig akkurat nå, og argentineren ser kjørt ut. Ruud går opp til 40-0.

Men så er det en publikummer som får et illebefinnende på tribunen og kampen blir stoppet. Ruud reagerer raskt og kaster opp flere kalde vannflasker på tribunen, dette får han høylytt applaus for. Nydelig gest av nordmannen som viser at han kan bryte ut av tennisboblen i kampens (bokstavelig talt) hete.

Kampen ble stoppet i rundt ti minutter før Londero kan begynne å serve igjen. Pausen kan ha vært kjærkommen for argentineren som tar de to første poengene. Men på den siste breakballen bryter Ruud igjen!

1-0. Settets første poeng blir av det marginale slaget da Londero slår en forehand hårfint ut. Ruud takker og bukker, og spiller solid resten av gamet og tar det blankt.

2. sett - 7-5:

7-5. Ruud får 40-0 i motstanders serve og tre settballer! Plutselig ser Londero ut som en annen spiller, sliten og kjørt. Casper Ruud banker inn en retur og bryter blankt! 1-1 i sett!

6-5. Ruud starter med en dobbeltfeil. Men ser deg ikke tilbake etter den missen. Tar gamet, det tredje på rad, etter å ha tatt de fire neste poengene. Kan han bryte igjen da?

5-5. Men plutselig så snur det! Nordmannen får 30-0 i Londeros serve! Er det nerver hos argentineren? Ruud får 40-15 og to breakballer. Han bryter på den første, den første breakballen han har i kampen! Herlig!

4-5. Holder sitt eget servegame enkelt denne gangen, Casper. Dermed må han bryte i neste game, hvis ikke er kampen over.

3-5. Ruud får det første poenget i Londeros serve, og tenner dermed et lite håp om å bryte. Men det vipper ikke Londero av pinnen. Fortsetter storspillet etter det første poenget og tar dermed et nytt game.

3-4. Nordmannen sliter mer i sine servegame nå. Har 40-15, men Londero kjemper seg til deuce og deretter til breakball. Den redder Ruud, og sliter til seg gamet. Helt avgjørende for å ha noen mulighet.

2-4. Ruud ser kjørt og frustrert ut. Londero hamrer på med knallharde forehandcrossere. Londero er feilfri og tar gamet blankt.

2-3. Så kommer servebruddet igjen. Ruud kollapser litt i egen serve og gjør flere upressede feil. Nå er det kritisk for Casper Ruud. MÅ bryte Londero tilbake.

2-2. Argentineren viser fortsatt ingen tegn til svakhet i sine servegame, noe som er litt bekymringsverdig sett med norske øyne. Ruud finner ikke ut av hvordan han skal få returnert de gode servene med litt trykk tilbake. Nytt blankt game til Londero.

2-1. Spillerne holder serve nå. Nytt trygt servegame også for Ruud. Så får vi se om han kan true Londero i hans serve snart. Ruud har fortsatt ikke hatt noen breakballer i kampen.

1-1. Londero fortsetter å serve sterkt også i dette settet, og har ingen problemer med å holde dette gamet.

1-0. Ruud starter med å serve også i dette settet. Spiller litt nølende på et par poeng, og gir Londero en breakball. Ruud må jobbe, men haler gamet i land. Viktig.

1. sett - 4-6:

4-6. Londero svikter ikke når det gjelder og sikrer settet. Da er det bare for Ruud å nullstille.

4-5. Sterkt blankt servegame fra Ruud. Må bryte serven til Londero i neste game.

3-5. Ruud henger med i Londeros servegame til 30-30. Men argentineren tar de to neste poengene og dermed gamet. Dermed har Ruud én mulighet igjen til å bryte motstanders serve hvis han ikke skal tape settet.

3-4. Nytt kontrollert servegame fra Snarøya-spilleren. Tar et blankt game og henger med i settet.

2-4. Ruud kan få 30-15 i gamet, men får en dommeravgjørelse mot seg på 15-15. Londero drar gamet i land og holder servebruddet sitt foreløpig.

2-3. Ruud spiller et solid servegame og spiller på seg litt selvtillit igjen.

1-3. Londero er virkelig i flyten nå og spiller hardt med sin gode forehand. Ruud ikke helt i rytmen nå. Lonero tar servegamet sitt blankt.

1-2. Londero ypper seg i Ruuds serve med godt spill og får 40-30 og kampens første breakball. Den redder Ruud. Men Londero får en til, og tar den. Kampens første servebrudd.

1-1. Ruud har 30-0 i Loneros første servegame. Hjemmehåpet kommer imidlertid tilbake og tar de fire neste poengene.

1-0. Ruud starter å serve, og starter kampen med ett ess. Ser seg ikke tilbake, og tar åpningsgamet blankt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.