Skip to main content

Casper Ruud tapte ATP-finale

Casper Ruud tapte ATP-finalen i Chile søndag, men har likevel imponert med høyt nivå så langt denne sesongen.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud tapte ATP-finalen i Chile søndag kveld, men har likevel imponert med to finaler på to uker i Sør-Amerika.

THIAGO SEYBOTH WILD - CASPER RUUD 2-1 (7-5, 4-6, 6-3)

Søndagens finale i ATP-turneringen i Chile kom nemlig bare to uker etter at 21-åringen fra Snarøya vant sin første turnering av kaliberet. Den gang gikk Ruud til topps i Buenos Aires

Nå ble det altså tap, men Ruud imponerer likevel med stabiliteten sin.

– Ruud er en stabil spiller, som har ikke de voldsomme svingningene. Når det begynner å sitte, så har han tekniske og taktiske ressurser som gjør at det ikke blir så mye opp og ned. Mange spillere har et veldig godt øvre nivå, men detter litt sammen neste turnering. Det som kjennetegner Casper som spiller er at han ikke har de store svingningene. Han tapte tidlig i Rio, men møtte der en ekstremt god spiller, sa Øivind Sørvald, sportssjef i Norges Tennisforbund til Budstikka før kveldens finale.

Tapte i tredje

Også søndag møtte Ruud en dyktig spiller, i brasilianske Thiago Seyboth Wild. Og kampen begynte med tre strake brudd – to fra Ruud, og en fra Seyboth Wild.

Da Ruud så servet seg opp til 3-1-ledelse kunne det se ut som at den gode formen skulle sørge for en ny tittel, men Snarøya-guttens brasilianske motstander ville det annerledes.

Etter å ha brutt tilbake til 3-3, holdt nemlig Seyboth Wild alle sine servegame – og da Ruud ble brutt på ny på stillingen 6-5 til brasilianeren, sto det 1-0 i sett.

I det andre settet holdt spillerne sine servegame – også da Ruud lå under 0-30 på stillingen 4-3 til Seyboth Wild. Snarøya-spilleren holdt hodet kaldt, og utlignet til 4-4.

Og i neste game var det heller Ruud som brøt brasilianeren til 5–4 - og med settball i neste game kunne Ruud hente hjem sett nummer to.

Men i det tredje settet røk det likevel for nordmannen. Allerede i Ruuds første servegame ble Seyboth Wild for sterk - og dermed var brasilianeren foran med 2–0.

Spillerne holdt sine servegame etter dette. Dermed vant Seyboth Wild 6–3 i det siste settet - og 2-1 totalt.

– Gratulerer til Thiago. Vi er begge unge, og forhåpentligvis kan vi spille mange finaler mot hverandre i fremtiden, sa Ruud i sin tale til publikum etter kampen.

– Takk. Du har gjort det utrolig i det siste. Jeg håper også vi møtes igjen, sa Seyboth Wild da han mottok seierstrofeet.

36. plass

Ifølge tennis-norge.com vil Ruud nå være på 36. plass når den nye ATP-rankingen kommer mandag. 

Samme nettsted melder at Ruud vinneromtrent en halv million kroner i premiepenger for andreplassen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.