Skip to main content

Casper Ruud kjente på presset, men vant suverent i Oslo

Casper Ruud kjente litt på presset ved å spille en landskamp på hjemmebane, men sikret en solid seier i sitt Davis Cup-oppgjør fredag. 

CASPER RUUD - GEORGE TSIVADZE 2-0 (6-1, 6-0)

– Det var en bra kamp fra min side. Jeg følte meg ganske komfortabel utpå der, sier Casper Ruud. 

Snarøya-gutten feide nemlig sin Davis Cup-motstander George Tsivadze av banen, og vant 6-1 og 6-0 i sett. Dermed utlignet Ruud og Norge til 1-1 i kamper mot Georgia - Oslo-gutten Viktor Durasovic tapte nemlig sin kamp tidligere fredag. Lørdag spilles en double og to single-kamper, som avgjør hvilket land som får muligheten til å rykke opp til nest øverste Davis Cup-divisjon. Landet med flest seire etter fem kamper spiller opprykkskvalifisering neste år.

– Det er klart, ingen kamper er lette, men denne var mer komfortabel enn andre kamper jeg har spilt i år. Jeg følte jeg hadde god kontroll, og fikk styre han rundt og spilt mitt spill på en bra måte, sier Ruud. om kampen mot mannen som er rangert som nummer 933 i verden.

– Det har vist seg at jeg kan treffe kula bra på dette underlaget her. Det var jo litt taktisk å velge grus også, det er kanskje underlaget jeg trives best på. Det er derfor vi valgte det.

Kjente på presset

Kampen ble spilt på Njård Amfi rett over grensen til Oslo. For Ruud, som er fra Snarøya, er det spesielt å spille så nært hjemmebane.

– Det er et lite nærmiljø i Tennis-Norge, og spesielt i Oslo. Alle kjenner alle, og er snille og åpne med hverandre. Jeg spilte ikke på Snarøya i dag, men føler meg likevel alltid hjemme når jeg spiller rundt i Oslo, sier Ruud.

– Men man kjenner nok litt mer på presset når man er på hjemmebane, og spesielt når det er landskamp. Man vil jo gjerne prestere og gjøre det bra. Det er klart at Davis Cup er noe som står sterkt for spillerne, og noe man er litt ekstra nervøs til, fortsetter superstjernen.

Storseier

Det gikk fort unna på Njård-banen fredag.  Ruuds motstander Tsivadze vant kampens første poeng og gikk opp til 15-0, men Ruud tok resten av poengene i første game - og sikret så det andre gamet blankt. Etter at Ruud vant tredje game reduserte Tsivadze en gang, men Ruud tok resten av gamene, og vant første sett 6-1.

Også i andre sett vant Ruud de tre første gamene - etter blant annet en nydelig lobb i game to, og en flott ballveksling ved nettet i tredje game.

Denne gang fikk dog ikke Tsivadze mulighet til å redusere - og endte med det man på tennisspråket kaller et «egg»; 0 games i et sett.

Dette på tross av at Tsavidze ledet 40-0 i femte game, og også hadde fordel under det påfølgende deuce - blant annet etter et lekkert slag mellom beina.

Ruud hentet gamet, settet og kampen.

Spennende double

Davis Cup fortsetter i morgen. Da bytter spillerne hvem de møter - Durasovic spiller mot Tsivadze, og Ruud møter Aleksandre Metreveli, som slo Oslo-gutten i dag.

Men først venter en særdeles spennende og viktig double-kamp.

– Vi var i denne situasjonen ved sist Davis Cup-kamp også. Det var 1-1 etter første dag, før Viktor og jeg spilte en veldig bra double og gikk opp til 2-1. Det kommer til å være viktig å klare tilsvarende i morgen, sier Ruud.

– Double er ofte en viktig kamp i Davis Cup, så vi får komme ut i 100 og prøve å gjøre en minst like god kamp som sist. Men vi må forberede oss godt.

Double-kampen går på Njård Amfi klokken 11.00 lørdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.