Skip to main content

Casper Ruud herjet i Argentina, og er like god som pappa Christian

Casper Ruud vant enkelt i Argentina. 

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud (21) herjet med Dusan Lajovic, og er klar for semifinalen i Argentina. Nå er han like på god som pappa Christian Ruud på verdensrankingen. 

Casper Ruud – Dusan Lajovic 7-5, 6-1

For en kamp tennisspilleren Casper Ruud spilte mot serberen Dusan Lajovic i Buenos Aires fredag kveld norsk tid. Mot en som er rangert som nummer 23 i verden. Nordmannen fra Snarøya var før kampen rangert som nummer 45 i verden.

Men 21-åringen fra Bærum viste null respekt for motstanderen, og tok kvartfinalen i to strake sett 7-5, 6-1 i ATP 250-turneringen i Buenos Aires. 

Bedre enn pappa Christian

Det offisielle verdensrankingen kommer mandag, men etter det Budstikka erfarer skal Ruud etter kvartfinaleseieren fredag kveld nå ha kapret nok ATP-poeng til at han mandag minst blir rangert som nummer 39 i verden. Og det er en stor  milepæl for Casper Ruud. 

Det er nemlig identisk med den plassen som pappa og trener Christian Ruud hadde som beste plassering da han var aktiv.

Tett sett

I det første settet var det Casper Ruud som åpnet strålende, og tok de tre første gamene, og Snarøya-spilleren fikk en drømmestart på kampen.

Serberen vant tok det fjerde gamet og tok de to påfølgende gamene og utlignet til 3–3. Etter det fulgte de spillerne hverandre opp til det 12 gamet. Der servet 29-åringen fra Beograd. Men Casper Ruud viste stor klasse. Først rotet Ruud bort tre setteballer, før han på den fjerde settballen tok gamet hjem.

I det andre settet var Casper Ruud nådeløs mot serberen i varmen i den argentinske hovedstaden. Serberen slet betydelig, og nordmannen gikk opp til 5–0 før serberen tok sitt første game i den andre settet. Men Ruud brydde seg lite om det, og vant det neste gamet og vant det andre settet 6-1.

I semifinalen vil Ruud møte vinneren av kampen mellom argentinerne Juan Ignacio Londero og Guido Pella. Sistnevnte er 2.-seedet i turneringen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.