Skip to main content

Casper Ruud går rett inn i Grand Slam-turnering

MOT NYE HØYDER: Casper Ruud kryper stadig nærmere en plass blant de 50 beste tennisspillerne i verden. Nå kan han se frem til å kjempe mot de aller beste i årets Roland Garros.

Tenniskometens fremgang har ført til at han går direkte inn i hovedturneringen i Roland Garros,

Søndag tapte Casper Ruud sin første ATP-finale da chilenske Christian Garin ble for sterk i Houston, og nylig ble det klart at den siste tidens fremskritt gjør at Ruud kan krysse av for å ha nådd nok en milepæl i karrieren.

I går ble det nemlig kjent at 20-åringen får direkte innpass i hovedturneringen i Roland Garros, også kjent som French Open. Dette er første gang en norsk spiller går rett inn i en Grand Slam-turnering siden Ruuds far, Christian, fikk plass i første runde av US Open i 2000.

Roland Garros spilles på rødt grusunderlag og arrangeres i Paris fra 20. mai til 9. juni, og i Frankrike kan Ruud fort trekke spillere fra den absolutte verdenseliten allerede i åpningsrunden. Novak Djokovic er førsteseedet, mens turneringens mestvinnende spiller gjennom tidene, Rafael Nadal, følger på plassen bak, like foran Alexander Zverev og Roger Federer.

Ruud selv er rangert som nummer 69 takket være bykset han gjorde på verdensrankingen da han nådde den nevnte finalen i Houston, for innsatsen i USA førte til at han klatret hele 27 plasser og opp til en foreløpig karrierebeste 68. plass på rankingen.

LES OGSÅ: Casper Ruud tapte finalen mot chilenske Christian Garin

Dropper Barcelona

ATP-turneringen i Barcelona førstkommende uke var opprinnelig en del av Ruuds terminliste, men torsdag morgen ble det kjent at unggutten dropper turneringen.

En gryende forkjølelse og en vond arm skal være årsaken. Via sine offisielle Facebook-sider understreker Ruud at det ikke skal være snakk om en alvorlig skade, men at den såre armen kun er et resultat av mange tøffe kamper den siste tiden.

LES OGSÅ: I kveld kan Casper kopiere pappa Christian

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.