Skip to main content

Casper Ruud er klar for semifinalen etter ny bragd

Casper Ruud feirer seieren over italieneren Fabio Fogini. Nå er han klar for semifinalen hvor Rafael Nadal kan bli motstander.

Casper Ruud feirer seieren over italieneren Fabio Fogini. Nå er han klar for semifinalen hvor Rafael Nadal kan bli motstander. 

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias)

Casper Ruud slo italienske Fabio Fognini i kvartfinalen av Monte Carlo Masters og er klar for semifinale. Et skår i gleden er at drømmemotstanderen røk ut.

Snarøya-spilleren har imponert stort i ATP-turneringen i Monte Carlo Masters. Etter å ha imponert stort ved å slå nienderankede Diego Schwartzman, vant Casper Ruud torsdag over over spanjolen Pablo Carreno Busta, nummer tolv på verdensrankingen, 15 plasser over Ruud.

Italienske Fabio Fognini er ranket som nummer 18 i verden, men greide ikke å overliste Snarøya-spilleren, som slo italieneren 6-4 og 6-3.

Kvartfinalens første set var jevnspilt. Spillerne holdt sine servegame. På stillingen 5-4 brøt Ruud serven til Fognini og vant dermed første set 6-4.

Ruud fortsatte å irritere italieneren med fantastisk spill. Fognini getikulerte, men klarte tilslutt å holde sin serve til 3-1. I neste game misset Ruud en volley og motstanderen brøt til 3-2.

På stillingen 4-3 til Ruud spilte Snarøya-gutten strålende tennis igjen og brøt Fogninis serve til 5-3. Ruud så seg ikke tilbake og parkerte italieneren.

– Utrolig gøy å komme til semifinale. Dette er en av de største grusturneringene vi har, noe man har drømt om og sett opp til som barn, reagerer Casper Ruud på Eurosports sending kort tid etter bragden mot Fognini.

– Det er stort. Jævlig stort. Viser nok en gang at han er blant de beste grusspillerne i verden. Spiller jævlig bra, sier far og trener Christian Ruud til TV 2.

Kan møte Nadal

Mange trodde at det var duket for et drømmemøte mellon Casper Ruud og Rafael Nadal i semifinale. Spanjolen er av mange ansett som den beste tennisspilleren på grusbane gjennom tidene, og er i skrivende stund ranket som nummer to i verden. 

Men i møte med den åttendeseedede Andrej Rublev fra Russland, måtte spanjolen gi tapt. Dermed blir det russisk motstand for 22-åringen fra Snarøya. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.