Skip to main content

Carlsen har meldt seg ut av sjakkforbundet

Magnus Carlsen tapte finalen i Fischer-sjakk på Høvikodden
Magnus Carlsen tapte finalen i Fischer-sjakk på Høvikodden
Foto: Karl Braanaas

Sjakkforbundet skriver i en pressemelding at Carlsen kommer til å fortsette å representere Norge internasjonalt. 

– Han fortsetter for Norge internasjonalt og representerte så sent som tirsdag sjakkforbundet i et møte med sponsorer, sier sjakkpresident Morten L. Madsen til VG.

– Dette er et standpunkt Magnus Carlsen ønsker å markere. Det må vi bare akseptere. Men vi ønsker jo at han skal komme tilbake, legger han til.

NTB omtalte nyheten først.

Indikerte det i sommer

I pressemeldingen står det at Norges Sjakkforbund mottok en melding fra Carlsens far, Henrik Carlsen, 30. september med blant annet følgende innhold:

«Som indikert allerede i sommer ønsker Magnus med dette å melde seg ut av Norges Sjakkforbund, og gjerne raskt som det er mulig. Han vil benytte anledningen til fortsatt å representere Norge som avklart med Fide og NSF på ettersommeren.»

Respekterer avgjørelsen

– Vi har kjent til dette en stund og har gjennom sjakkforbundet og Fide prøvd å komme frem til en løsning, sier Morten L. Madsen til VG og legger til: 

– Vi må bare respektere at han har meldt seg ut. Han brenner for norsk sjakk og utviklingen av talenter i ungdomssjakken.»

I pressemeldingen står det ifølge VG at Carlsen begrunner sin utmeldelse med at et stort flertall på årets NSF-kongress hadde et annet syn enn han i den såkalte «Kindred-saken».

Han utelukker ikke at det kan være aktuelt å melde seg inn igjen i NSF på et senere tidspunkt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.