Skip to main content

Bygger ny treningspark i Asker

TRENING: Lasse Tufte er mannen bak den nye treningsparken på Risenga i Asker. Her skal man trene med hjelp av sin egen kroppsvekt.
TRENING: Lasse Tufte er mannen bak den nye treningsparken på Risenga i Asker. Her skal man trene med hjelp av sin egen kroppsvekt.

I disse dager står Tufteparken klar. Nå vil Asker kommune bygge flere treningsparker i nærområdet.

Bak skøytebanen på Risenga i Asker er den splitter nye Tufteparken under bygging. Den skal være Norges første i sitt slag. Treningsparken stammer fra det internasjonale begrepet Calisthenics-trening (trening med egen kroppsvekt), og har sitt opphav fra de tidligere Sovjet-statene.

Lasse Tufte er hjernen bak det nye prosjektet, derfor har parken fått navnet Tufteparken. Han er utdannet personlig trener og treningsveileder fra Norges idrettshøgskole og jobber som personlig trener på Elixia Asker, samt i barne- og ungdomspsykiatrien.

LES OGSÅ: Noen øvelser som kan bli brukt i Tufteparken

Han mener den nye utendørsparken vil være positiv for treningsglad ungdom og voksne i Asker.

– Det hele startet da jeg var 16 og begynte å trene i treningsstudio. Jeg følte det var et usunt miljø med feil fokus. Etter å ha sett YouTube-videoer av Calisthenics training ville jeg prøve å få introdusert dette i Norge, forteller Tufte.

LES OGSÅ: Gratis trening ute i det fri.


Etter å ha promotert det nye prosjektet på Facebook, har det vært stor etterspørsel og bare positive tilbakemeldinger fra innbyggerne i Asker. Kommunen har også vært positive til den nye treningsparken og har derfor tatt seg av finansieringen av prosjektet.

– Vi bygget en liten «prøvepark» i hagen til en kompis, og inviterte Asker kommune for å ta en titt. De har tatt på seg ansvaret for å finansiere hele prosjektet. Vi har også blitt kontaktet av kommuner og privatpersoner rundt omkring i Norge som er svært interesserte i det vi driver med, smiler han.

LES OGSÅ: Slik holder du treningen oppe i ferien

Etter at planleggingen av prosjektet startet i august i fjor, har det vært perioder der det har gått veldig tregt, men nå ser det ut til at Tufteparken snart er klar.

– Vi startet den formelle planleggingen av parken i august i fjor, men rundt juletider var det en periode der det gikk veldig sakte. Jeg fikk ikke noe ordentlig tilbakemelding fra kommunen, men nå går prosjektet etter planen. Gravingen og støpingen av fundamentene var klart tirsdag, forteller en spent Tufte.

– Nå har jeg fått de riktige dimensjonene og plantegninger tilsendt fra utlandet, og vi har fått en leverandør som er klar til å skru på plass apparatene, fortsetter han.

Driftsleder for Risenga idrettspark, Mikkel Røsok, har vært Tuftes kontaktperson i kommunen og er svært spent på det nye prosjektet.

LES OGSÅ:  I form etter fødsel.

– Dette er et prosjekt som er i fokus politisk og idrettsmessig, i tråd med den kommunale handlingsplanen og Asker idrettsråd, forklarer Røsok.

– Ordfører Lene Conradi har vist stor interesse for Tufteparken, og vil gjerne plassere en til to parker til på Holmenskjæret under det nye oppussingsprosjektet, fortsetter han.
Det er ikke bare kommunen som ser positivt på den nye treningsformen, også en rekke særforbund, og kroppsøvingslærere har spurt om å få lov til bruke utendørsparken som treningsareal.

– Dette er et gratistilbud som skal huse et godt treningsmiljø. Poenget med Calisthenics-trening er allsidig trening for alle aldersgrupper. Treningen går hovedsakelig på støtte – og kjernemuskulatur, og kan derfor bli overført til alle idretter, forteller Tufte.

Treningsformen er populær i flere land, og tiltrekker seg folk i alle aldersklasser. Tufte og Røsok håper derfor parken vil bli et samlingspunkt i nærmiljøet.

LES OGSÅ: Flere saker om trening og livsstil på Lyst.

– Målet for neste sesong er å kontakte idrettsforbundet for et offisielt/uoffisielt NM i parken her i Asker, og holde samlinger og konkurranser så ofte som mulig. Vi har også planer om å prøve å få bygget utendørsparker på Kalvøya, Holmenskjæret og Sjøstrand, avslutter de.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.