Skip to main content

Buick på ny millionjakt i Dubai

PENGEGALOPP: PÅ ryggen av Jack Hobbs gikk William Buick til topps i fjorårets utgave av Sheema Classic på World Cup-dagen.

– Rir jeg én vinner, er det en god kveld, sier William Buick med ettertrykk. Lørdag er stjernejockeyen fra Eiksmarka kampklar på den internasjonale galoppens hovedscene: World Cup-dagen i Dubai.

«The Richest Day In Racing» er en merkelapp og en markedsføring som forteller det meste.

Hestene er raskere, pengene større og de tobente profilene mer profilerte enn vanlig – for å si det på den måten.
Frankie Dettori, Ryan Moore, Mike Smith, Victor Espinoza, Javier Castellano og den japanske jockeylegenden Yutaka Take. Pluss 29-årige William fra Eiksmarka.

Her er både Messi, Ronaldo og Neymar for å si det på fotballspråket.

Castellano, opprinnelig fra Venezuela, har toppet den amerikanske statistikken fire av de fem siste årene. Og ridd inn mer enn én svimlende milliard i premiepenger i den samme perioden.

LES OGSÅ: William Buick får Sølvstikka 2017

Champions League i galopp

– Dette er Champions League med topphester og kremen av verdens jockeyer, oppsummerer Walter Buick, pappa til William og Øvrevoll-legende med den uslåelige rekorden 844 seire på det som engang var hjemmebanen.
Den eldre Buick’en er ringside når junior klatrer opp i salen i fem av løpsdagens åtte løp på den mektige Meydan-banen. Han rir ikke World Cup-løpet, som han vant i 2015, men har noe som ligner toppritt i flere av de andre løpene.

– Jeg har tre vinnersjanser, oppsummerer William som er inne i det som kan bli hans beste sesong i en eventyrlig karriere, en karriere som startet hos amatørtrener Randi H. Rabbing på Øvrevoll.

Dengang var William så liten og hestene så store at bruskasser ble trappen opp på hesteryggen. Der har han blitt, i dag er han førstejockey for verdens største hesteeier;  Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum.
Stallnavnet er Godolphin – og draktfargen er blå. «The Boys in Blue» er et begrep og en merkevare i galoppens verden.

LES OGSÅ: William Buick om galopp-suksessen på Skavlan: - Vet alltid hva jeg veier, det er en besettelse

Kort vei mellom himmel og helvete

Lørdag tar William Buick på seg den blå drakten med ett mål for øye: Å yte maks på ryggen av de firbente som også skal opp i samme ytelse.

– Jeg føler med sterk både fysisk og psykisk. Min jobb er å gi hver hest et best mulig løp. Så får vi se hva uttellingen blir, sier William med blikket noen dager frem i tid.

I fjor på samme løpsdag red han inn 40 millioner kroner til arbeidsgiveren, ti prosent av summen var hans dagsfortjeneste. En veldig bra dag på jobben.

Men veien mellom himmel og helvete er kort i denne bransjen. Det vet vår mann William som er en absolutt tøffing i salen. Han har vært i bakken både én og to ganger på store dager. I stedet for seremoniplass har ferden endt på sykehus.

LES OGSÅ: – Jeg lever den store drømmen

– Vinner jeg ett løp lørdag, er det en god kveld. Jeg gleder meg. Dette er en viktig dag for både meg og sporten, sier William til Budstikka foran World Cup i Dubai.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.