Skip to main content

Budstikka skal sende over 45 fotballkamper fra bredden: – Vi er jo egentlig fotballpensjonister

FRA TOPP TIL BREDDE: De tidligere toppspillerne Stian Rasch (nummer to fra venstre) og Jan Tømmernes (nummer tre fra venstre) lytter til trener Terje Småhaug (til venstre) før generalprøven mot Slemmestad. Denne sesongen er Heggedal blant favorittene i 4. divisjon avdeling 1.
FRA TOPP TIL BREDDE: De tidligere toppspillerne Stian Rasch (nummer to fra venstre) og Jan Tømmernes (nummer tre fra venstre) lytter til trener Terje Småhaug (til venstre) før generalprøven mot Slemmestad. Denne sesongen er Heggedal blant favorittene i 4. divisjon avdeling 1.

For tidligere toppspillere som Jan Tømmernes, Stian Rasch og Ulrik Arneberg har eliteseriespill blitt byttet ut med 4. divisjon. Nå skal de gi lokalfotballen et løft i bredden.

– Jeg kjente på de siste sesongene, at motivasjonen var på vei vekk. Jeg var lei av å aldri ha fri i helgene, og selv om det ikke gikk ut over prestasjonen på banen, så var det deilig å legge nå, sier Arneberg, som etter forrige sesong sa takk for seg i Mjøndalen, etter et eventyr av en karriere med opprykk og spill i eliteserien.

Arneberg ble også tv-underholdning, da programmet «Alle Gutta» fulgte Mjøndalen gjennom en hel sesong.

Livet i toppfotballen er manges eventyr, men slitasjen er også stor.

Etter fire måneder med fri, vendte fotballpensjonist Arneberg tilbake til fotballen.

– Du kan vel ikke si at du har lagt opp, når du starter å spille igjen?

– Jeg har lagt opp som fotballspiller, dette gjør jeg for moro skyld, kontrer Arneberg.

KOMMENTAR: Ok da: Takk, Oslo!

OVERSIKT: Disse fotballkampene sender vi sesongen 2018

Vender tilbake

Slik er det for mange. De siste årene har man sett navnene i lokalavisens sportsbørs: Jan Tømmernes, Thorstein Helstad, Jan Derek Sørensen, Rozhat Shaswari, Erik Benjaminsen. Spillere vi tidligere knyttet til eliten, spiller nå i bredden.

– Selv om man legger opp, så er det et konkurransebehov i kroppen, forklarer Arneberg.

I Heggedal trener han så mye han vil, spiller fotball med kamerater og kan senke skuldrene. Det er langt færre konsekvenser etter et tap i 4. divisjon, enn i eliteserien.

Bredden blir løsningen for mange som trapper ned, men er breddefotballen underholdning for publikum?

LES OGSÅ: Lokaloppgjør i fleng i 4. divisjon: – Dette er strålende nyheter

– Lav terskel

For breddefotballekspert Jørgen Tjærnås er svaret ja.

– Samtidig kan du si at det er forståelig om ikke andre enn foreldre og søsken møter opp på sidelinjen. Døgnet har ikke hundre timer, og få kan prioritere kamper som dette, sier Tjærnås.

I kamp mot fyldig tv-dekket Premier League og Eliteserien, familieforpliktelser og andre gjøremål – må ofte kampen på den lokale banen vike for fotballinteresserte. Tjærnås mener likevel at flere burde forsøke seg på en tur.

– Terskelen for å se en kamp er lav. Der det å dra på en eliteseriekamp nærmest er et heldagsprosjekt, kan det å traske ned på den lokal banen gjøres langt mer spontant, mener Tjærnås.

Lover mange mål

Denne sesongen skal Budstikka sende over 20 kamper fra 4. divisjon avdeling 1, og tar sikte på å sende et ukentlig lokaloppgjør.

Jan Tømmernes, tidligere Stabæk-spiller, er klar på hva han mener er avdelingens store underholdningsstyrke.

– Det blir alltid mye mål, det kan jeg nærmest garantere, sier Tømmernes, som i et hardtsatsende Heggedal danner spisspar med tidligere Holmen- og Asker-spiller Atli Heimisson.

Tirsdag kveld venter Vollen i den første direktesendte kampen fra avdelingen, et lokaloppgjør ingen av de to lagene ønsker å tape.

Årets 4. divisjon starter med et brak, når naboene Vollen og Heggedal barker sammen direkte på budstikka.no tirsdag kveld. For Vollen-trener Hans Amund Solberg blir sesongåpningen    ekstra spesiell.

– Det er veldig spesielt for meg, som har trent begge klubbene. Det vil bety litt ekstra å slå Heggedal, sier Solberg.

Mens Heggedal de siste årene har styrket troppen med tidligere toppspillere som Jan Tømmernes, Ulrik Arneberg, Atli Heimisson og Stian Rasch, har Vollen over tid jobbet inn en lokal kjerne spillere – i en stabil spillergruppe.

Klubben satser lokalt, og trener hardt.

– Vi har akkurat hatt en ukes treningsleir i Danmark, for å få trent mye – og ikke minst samlet gruppen sosialt.

Den lokale satsingen munner ut i et ønske om at publikum skal kjenne igjen mannen i gata.

– Det er derfor uaktuelt å hente nye spillere utenifra hele tiden. Vi holder gruppen samlet, men erstatter de som forsvinner ut, sier Solberg.

Kampstart er 20.45, og kampen sendes direkte på budstikka.no.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.