Skip to main content

Bronse til Nestvold-Haugen, Lysdahl og Norge

JAAAA: - Leif Kristian Nestvold-Haugen omfavnes av det norske laget etter å ha sikret bronsen.

Etter at Leif Kristian Nestvold-Haugen knuste sin franske motstander sikret han, Kristin Lysdahl og Norge bronse i mixed lagkonkurranse i alpint.

– Det var fantastisk moro. Det er laginnsats, alle har pushet hverandre. De som sto på toppen og var reserve pushet oss på trening i går. Vi trente hardt, og har trent bra, så dette er en lagseier, sa Leif Kristian Nestvold-Haugen til TVNorge etter rennet.

Norge lå under 2-1 da lommedølen Nestvold-Haugen knuste sin motstander Clement Noel, og sikret Norge seier over Frankrike på tid i bronsefinalen.

I lagøvelsen møtes nemlig to kvinnelige og to mannlige alpinister fra to land i heat i parallellslalåm, og vinneren i hvert av disse heatene skaffer landet sitt ett poeng. Den med flest poeng etter fire heat går videre, og ved poenglikhet er det beste tid totalt som gjelder. Turneringen følger cup-prinsipp, fra åttendelsfinaler frem til finale. Norge kom til semifinalen, men tapte denne mot Sveits lørdag. Dermed ble det bronsefinale mot Frankrike.

Kristin Lysdahl fra Bærums Skiklub kjørte i første i par i bronsefinalen, mot Tessa Worley. Heatet gikk raskt, men Lysdahl tapte knepent, med 19 hundredeler. Etter at landene vant annenhvert heat etter dette, lå Norge under 2-1 da Leif Kristian Nestvold-Haugen skulle kjøre - i bronsefinalens siste heat.

Lommedølen kjørte så fort, at han ikke bare vant sitt heat, men sørget for Norge tok igjen Frankrike på tid, med 12 hundredeler, og sikret bronsen.

– Jeg visste jeg måtte vinne, og da jeg kom til hoppet tenkte jeg: Nå snakkes vi Clement (Noel, Nestvold-Haugens motstander i bronsefinalen), smilte Nestvold-Haugen.

– Det var bare en ting som sto i hodet mitt: Vi skulle ha medalje, det var bare å angripe. Vi sa alle på start at vi ikke drar herfra med en følelse av at vi kunne gitt mer. Vi gikk inn med alt, fortsatte han.

BRONSE: Kristin Lysdahl på vei ned mot mål i sitt heat i bronsefinalen.

LES OGSÅ: Lysdahl nummer 18 da Norge tok sensasjonell medalje

Hylles

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble hyllet av TVNorges ekspertkommentatorer etter heatet.

– Han tok virkelig ansvar og hadde et vanvittig press på seg. 19.69 (tiden hans i bronsefinalen) er kanskje det raskeste han har kjørt hele dagen. Han leverte, og sikret Norge denne fantastiske bronsemedaljen, sier alpintlegenden Kjetil André Aamodt til TVNorge etter rennet.

LES OGSÅ: Nestvold-Haugen nummer 13 da favorittene feilet

– Leif Kristian var utrolig sterk, ikke bare skiteknisk, men også mentalt. Jeg så litt på stillbildene her, og makan til knearbeid, presisjon og nydelig kjøring, det skal man faktisk lete lenge etter. Det var en nytelse å se på, sa ekspertkommentator Tom Stiansen fra kommentatorbuen.

Medaljerekord

Dette er første gang denne øvelsen står på OL-programmet. Dette er Norges syvende medalje i alpint. Det er rekord - og det samme er det faktum at dette er den 38. medaljen Norge har tatt så langt i dette OL.

Norge slo ut OAR (Russland) og Storbritannia før Sveits ble for sterke i semifinalen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.