Skip to main content

Bråstopp i første runde i US Open for Ruud

Casper Ruud tapte første runde i US Open mot tyske Jan-Lennard Struff.

Foto: EVA GROVEN

Casper Ruud møtte en tysk kraftspiller i første runde av US Open. Det ble for tøft.

Casper Ruud - Jan-Lennard Struff 4-6, 4-6, 2-6

Snarøya-spilleren håpet å kunne avansere videre fra første runde i US Open for første gang i karrieren.

Den tyske kjempen på nesten to meter, rangert som nummer 37 i verden, gjorde imidlertid at Ruud må vente til neste år med å vinne sin første kamp på hovedtablået i årets siste Grand Slam-turnering.

I det første settet fikk tyskeren overtaket med et tidlig servebrudd. Ruud hadde sjansen til å bryte tilbake på 3-4, og trodde også selv han hadde gjort det, men ballen fra Struff satt helt ytterst på linjen med minst mulig margin. Isteden kontrollerte han inn settet 6-4.

Andre settet fortsatte i samme bane med et tidlig servebrudd. Ruud hadde store problemer med tyskerens høye tempo og tunge slag, og måtte i tillegg jobbe ekstremt hardt i sine egne servegame. Også dette settet kontrollerte Struff inn til 6-4.

Heller ikke i det tredje settet fant nordmannen ut av kombinasjonen mellom Struff sitt knallharde spill og det raske hardcourt-underlaget i New York. Nok en gang bryter tyskeren Ruud sin serve i settets tredje game. Utover i settet ble klasseforskjellen enda mer synlig, og Struff tok fem game på rad fra 0-1 til 5-1. Settet ender med 6-2, og årets US Open-eventyr endte før det hadde startet for 20-åringen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.