Skip to main content

Braathen ledet – kjørte inn til 4. plass

Lucas Braathen fra Bærums Skiklub leder slalåmrennet i Kitzbühel etter den første omgangen.

Foto: Karl Braanaas

19-åringen fra Bærums Skiklub hadde en sensasjonell ledelse i verdenscupen og kjempet om 1 million kroner i premiesum. Han endte på 4. plass.

Lucas Braathen ledet sensasjonelt etter den første omgangen i østerrikske Kitzbühel. Og den unge alpinisten fra Bærums Skiklub økte faktisk ledelsen i begynnelsen av finaleomgangen. Men det ble for tøft for 19-åringen. Hundredelene dro på, og i mål var han 49 hundredeler bak seierherren Daniel Yule fra Sveits.

Han endte likevel på en meget imponerende fjerdeplass, noe som også er hans beste plassering i verdenscupen. Han delte fjerdeplassen med landsmannen Henrik Kristoffersen. 

– Det var jo dritfett å stå igjen på startstreken som den som leder. Jeg forsøkte å fokusere på de tekniske oppgavene og bare kjøre på. Det hadde vært kjipt å holde igjen noe, sa Lucas Braathen til NRK etter at fjerdeplassen var sikret.

Fikk skryt

Henrik Kristoffersen tok over verdenscupledelsen sammenlagt etter fjerdeplassen i Østerrike. Han gikk dermed forbi Lommedalens-alpinisten Aleksander Aamodt Kilde.

Men Kristoffersen skrøt uhemmet av 19-åringen Braathen fra Bærums Skiklub.

– Jeg ga ham en 50-50-mulighet til å vinne løpet. Det er uansett sterkt det han gjør. Jeg vet hvordan det er å stå igjen der på toppen. Jeg var 19 år selv den første gangen jeg sto igjen alene, sa Kristoffersen til NRK.

Lucas Braathen har i hvert fall ingen planer om å stille seg i skyggen bak Henrik Kristoffersen så veldig lenge.

– Jeg er den neste, svarte han på spørsmål fra NRK om hvem Lucas Braathen var. Det var med klar hentydning til lagkameraten Henrik Kristoffersen som sto ved siden av ham i intervjusonen.

– Vi skal bli to om den, det skal vi. Lucas er flink, han kjører godt på ski, og det er det viktigste. Så er det selvfølgelig mye å lære, jeg har mye og lære jeg og, selv om jeg har holdt på i noen flere år, sa Kristoffersen.

100.000 euro

19-åringen kjempet også om en rekordstor premiesum i rennet i Østerrike. For å markere 80-årsjubileet for rennet, var premiesummen til vinneren hele 100.000 euro – altså nærmere 1 million norske kroner.

Dessverre for unge Lucas Braathen gikk ha glipp av den summen, og måtte nøye seg med en betydelig mindre pengepremie for 4.-plassen.

Klype i armen

Lucas Braathen overrasket alle i den første omgangen i verdenscupslalåmen i østerrikske Kitzbühel. Fra startnummer 34 kjørte han inn til en sensasjonell ledelse, og parkerte meritterte kjørere som Henrik Kristoffersen og sveitsiske Daniel Yule.

BSK-alpinisten, som opprinnelig er fra Hokksund, ledet med 31 hundredeler ned til nevnte Yule etter den første omgangen.

– Jeg må klype meg i armen, det er vanvittig bra, kommenterte NRKs alpinekspert, Marius Arnesen på direkten etter den første omgangen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.