Skip to main content

Blir utestengt i elleve kamper

UTESTENGT: Kiel kommer til å trene for fullt frem mot kampen mot Vålerenga den 24. februar. Da vil han være spilleklar igjen, opplyser Ole Gerhard Haug i Frisk. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Frisk-spilleren Kiel McLeod får elleve kampers karantene, etter den stygge taklingen mot Storhamar-spilleren Eirik Skadsdammen.

Det er klart etter at Domsutvalget i Norges Ishockeyforbund behandlet saken fredag kveld. 

McLeod er i tillegg ilagt en betinget karantene på fire kamper, hvilket innebærer at han må stå over ytterligere fire kamper om han blir ilagt matchstraff flere ganger denne sesongen.

Det var 10. januar Kiel McLeod taklet Storhamars Eirik Skadsdammen stygt i Askerhallen i eliteseriekampen mellom Frisk og Storhamar.

Skadsdammen pådro seg hjernerystelse etter hendelsen.

Aksepterer reaksjonen

Asker-klubbens Ole Gerhard Haug sier at de tar saken til etterretning.

- Vi  vil ikke foreta oss noe mer i denne saken. Den har vært en stor belastning for alle parter. Nå er det viktig å finne ro og komme videre, sier han.

LES OGSÅ: - Jeg hater å sitte og se på (B+)

Haug opplyser at Kiel kommer til å trene for fullt frem mot kampen mot Vålerenga den 24. februar. Da vil han være spilleklar igjen.

Fornøyd Storhamar-leder

Administrerende direktør i Storhamar, Svein-Erik Edvartsen sier klubben er fornøyd med straffen Frisk-spilleren fikk.

- Vi er godt fornøyd med denne dommen. Jeg har snakket med Skadsdammen og han er tilfreds han også. Vi har også i denne saken fått medhold på alle punkter bortsett fra at det ble 15 kamper istedenfor 20 som vi påsto. Domsutvalget har dømt og det respekterer vi fullt ut. Frisk Asker har jo fra første dag uttalt at de har full tillit til alle domsorganer i norsk ishockey og at de må få dømme, sier Edvartsen.

- Skal Frisk/Asker ha noe troverdighet er selvsagt en anke utenkelig i denne saken. I tillegg håper vi nå at Frisk Asker tar lærdom av denne saken og får orden på disiplinen. Siden 1. januar 2012 har ikke Storhamar hatt en eneste matchstraff uansett årsak. Dette bør være eksempel til etterfølgelse, skryter administrerende direktør Svein-Erik Edvartsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.