Skip to main content

Bjørn Tangnes: – Var en ener i skiskyting

Styreleder i Asker Skiklubb, Bjørn Tangnes, reagerer med stor overraskelse over meldingen om Halvard Hanevolds bortgang.

Styreleder i Asker Skiklubb, Bjørn Tangnes, reagerer med stor overraskelse over meldingen om Halvard Hanevolds bortgang.

Foto: Karl Braanaas

Styreleder i Asker Skiklubb, Bjørn Tangnes, hyller Hanevolds prestasjoner både i og utenfor skisporet.

Tangnes reagerer med sjokk og vantro til beskjeden om at Halvard Hanevold (49) er død.

– Vi kjente Hanevold som en kjernekar og en meget god bidragsyter i skiklubben. Det er mye takket være hans prestasjoner at skiskytterinteressen skjøt i været i Asker Skiklubb, sier Tangnes.

Han forteller at Hanevold stilte opp på svært mye.

– Han stilte opp i alle sammenhenger, også i organisasjonen. Han deltok aktivt og motiverte unge skiskyttere og andre i klubben, forteller Tangnes.

Brukte mye Asker-marka

Styrelederen forteller at han flere ganger traff Hanevold med familie på tur i marka i Asker.

– Det var en person vi kjente svært godt og stadig møtte.

Tangnes er ikke i tvil om at Hanevolds sterke prestasjoner internasjonalt med blant annet tre OL-gull og fem VM-gull har betydd mye for norsk skiskyting.

– Gjennom den personen han var, og de prestasjoner han har vist, har han vært en ener i norsk skiskyting og en kontaktskaper i tillegg til at han har prestert. Han har vært en motivator både for lagkamerater og i rekrutteringen, hyller Tangnes.

Han påpeker også at Hanevold gjorde en god figur som ekspertkommentator i blant annet NRK etter sin aktive karriere.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.