Skip to main content

Birken Løpefestival avlyst

Birkebeinerløpet i 2020 er avlyst grunnet koronaviruset, opplyser arrangøren.

Birkebeinerløpet i 2020 er avlyst grunnet koronaviruset, opplyser arrangøren. 

Foto: Birken/Sportsfotograf

Birken Løpefestival har vært et populært løpetilbud fra mange i Asker og Bærum. Nå er det avlyst i 2020. 

Birkebeinerløpet er et meget populært mosjonsløp, og har i flere år vært Norges største terrengløp. Det har start og mål i Lillehammer. Det har flere løpsdistanser, men den mest populære har vært den 21 kilometer lange løpet. Nå har arrangørene bestemt seg for å avlyse løpet for 2020. Det skulle egentlig vært arrangert den første helgen i september.

Det er oppblomstringen av koronaviruset som er årsaken til avlysningen.

– I likhet med sentrale myndigheter ser også vi i Birken med bekymring på smitteøkningen i august. På noen få dager har situasjonen gått fra minimal spredning i samfunnet til en usikkerhet som vil sette sterkt preg på høsten. I lys av det er dette dessverre ikke tiden for store mosjons- og idrettsarrangement, sier daglig leder i Birken, Eirik Torbjørnsen i en pressemelding.

Onsdag var det 3.700 påmeldte deltagere. Flere av dem var fra Asker og Bærum.

Nasjonal dugnad

De påmeldte deltagerne kan få refundert startkontingenten, eller overføre dette til neste års løp, melder arrangøren.

– Birken ønsker også ved denne korsvei å ta del i den nasjonale dugnaden, og vi håper denne vanskelige avgjørelsen vil bli mottatt med forståelse hos våre mange trofaste deltagere, frivillige og samarbeidspartnere. Vi hadde alle sett frem til årets løpshelg etter avlysningen av både Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet tidligere i år. Nå må vi bare glede oss enormt til å samle hele Birken-familien igjen i 2021, sier Torbjørnsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.