Skip to main content

Birk Ruud vant - første med nytt triks

Birk Ruud fra Bærums Skiklub imponerte stort i Beijing lørdag morgen norsk tid.

Foto: Knut Bjerke

Birk Ruud gjorde et utrolig triks som første person noensinne, og vant big air-konkurransen i freeski i Beijing lørdag formiddag norsk tid.

Etter å ha falt i sitt første hopp, slo Bærums Skiklub-utøver Ruud knallsterkt tilbake i sine to neste - og fikk høyest poengsum av samtlige i konkurransen. 

Dagens høyeste poengsum kom på Ruuds siste hopp - da han satte en dobbel bio 1800, hvor man roterer 1800 grader (fem ganger rundt seg selv) og tar to saltoer.

Ruud fikk 96,5 av 100 mulige poeng for trikset, som er en uvanlig høy poengsum.

– Jeg følte at jeg måtte ha et skikkelig seierstriks med meg inn, et som virkelig kunne ta meg til topps. Jeg møtte treneren min Hermann, og sammen la vi en morsom plan, sier Ruud til NRK.

Han legger til at han hadde gjort trikset en gang tidligere - på morgenen renndagen.

– Aldri sett lignende

– Jeg har aldri sett noen gjøre noe lignende. Det er helt utrolig. Jeg har aldri sett noen gjøre det trikset i konkurranse. 1800 er imponerende i seg selv, og når du gjør det med dobbel bio-variant i tillegg, sa NRKs ekspertkommentator Fridtjof Semb Fredricsson ifølge bladet friflyt.no

– Det han gjør der er turning. Han hopper sikkert 35 meter, er syv-åtte meter oppe i lufta, og lander fjellstøtt. Det er bare han som gjør det der, foreløpig, sier NRK-kommentator Jonas Greve til statskanalen.

Ruud vant til slutt med 0.25 poeng foran Teal Harle.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.