Endelig ryker de siste grusklubbene

FRA GRUS TIL PLAST: Billingstad gutter 09 (blå drakter) spilte tirsdag kamp mot Vollen       på Billingstad. Billingstad er én av to klubber i Asker og Bærum som kun har grusbane å spille på.  FOTO: KARL BRAANAAS

FRA GRUS TIL PLAST: Billingstad gutter 09 (blå drakter) spilte tirsdag kamp mot Vollen på Billingstad. Billingstad er én av to klubber i Asker og Bærum som kun har grusbane å spille på. FOTO: KARL BRAANAAS

Det er bare to av dem igjen i hele Asker og Bærum. Men nå får også Billingstad IF og Hvalstad IL snart kunstgress.

DEL

– Jeg vil si at dette er helt avgjørende for klubbens fremtid, det at vi får kunstgress på Billingstadbanen. Ellers vil nok de fleste fotballspillerne reise til andre klubber, forteller styreleder i Billingstad Idrettsforening, Bjarte Reve.

Klubben er, sammen med Hvalstad IL, den eneste fotballklubben i Asker og Bærum som kun har grusbane(r) til bruk.

– Vi har også et nærmiljøanlegg som heter Lynbanen. Klubben vår er veldig knyttet til Billingstad skole, og de aller fleste barna på skolen er med som fotballspillere i Billingstad IF og klubben betyr mye for nærmiljøet, sier Bjarte Reve.

Men nå blir det snart slutt på skrubbsår etter grusmøte.

LES OGSÅ: Derfor er ØHIL Norges største fotballklubb

Samler inn

Billingstad IF håper at et nytt kunstgressteppe kan ligge klart på grusbanen til sommeren 2018. Klubben har allerede satt av 1 million kroner i oppsparte midler, og samler inn penger fra blant annet fra klubbens medlemmer, slik at 3-millionersprosjektet kan realiseres.

– Vi håper at vi klarer å få inn en egenkapital på rundt 1,250 000 millioner kroner. Vi har 1 million allerede. 250.000 av dem håper vi å få samlet inn via sponsorer og klubbens medlemmer. Vi er ganske sikker på at vi skal klare det, sier Bjarte Reve. Lån og spillemidler vil også være en del av finansieringen.

LES OGSÅ: Derfor vokser Frisk Asker kraftig

Han kaller det ikke tigging.

– Dette er helt frivillig. Dessuten er det ikke uvanlig at klubber som oss gjør slikt for å samle inn penger til slike formål, sier Greve.

Billingstad IF har rundt 250 aktive fotballspillere, og de har bare barnefotball. Fra det året ungene er 13 år og skal opp i ungdomsfotballen, må de til Holmen eller andre som satser mer. Vi har et godt samarbeid med de klubbene, sier Bjarte Reve.

Hvalstad jobber mot kunstgress

Også i Hvalstad IL har de bare en liten grusbane, i tillegg til at de spiller kamper på grusbanen på Torstad ungdomsskole.

– Seneste tirsdag måtte vi avlyse en kamp der fordi banen lå under vann. Vi ser frem til å få en kunstgressbane på banen ved siden av Hvalstad skole, sier leder i Hvalstad IL, Martin Hafsahl. Kunstgressbanen der har et budsjett rundt 2 millioner.

LES OGSÅ: Ber Fotballforbundet legge press for å utvikle kunstgress uten gummi

I Bærum er det ikke lenger noen klubber som kun har grusbane å spille på.

– De få grusbanene som er igjen, er knyttet opp til klubber som også har kunstgress, sier Dag Leween Stien, idrettssjef i Bærum kommune.

Artikkeltags