Skip to main content

Berge seriemester i Belgia

MESTER: Sander Berge vant gull i Belgia med Genk.

Sander Berge hylles og spås en stor fremtid etter at han vant den belgiske serien med Genk.

16. mai regnes som fotballens festdag i Norge, og nå vil datoen også stå som en milepæl i Sander Berges karriere. Torsdag kveld ble nemlig Asker-gutten og lagkameratene i Genk seriemestere i Belgia.

Med 1-1 borte mot Anderlecht fikk de med seg det ene poenget de trengte for å sikre tittelen, ettersom deres nærmeste rival Club Brugge tapte 0-2 for Standard Liège.

Berge kan ikke huske sist han løftet et trofé på fotballbanen.

– Det er først nå jeg kjemper om noe edelt. Fotball er ganske mye kulere da enn når man kjemper om 7.- eller 8. plass, sier Berge.

– Det har vært en veldig fin sesong, konstaterer 21-åringen beskjedent.

Fast på midtbanen

Å si at det har vært en fin sesong, er ingen overdrivelse. Siden 4. serierunde har Genk ligget på topp i Belgia. Først vant de grunnserien, og nå vant de altså sluttspillet mellom de seks beste lagene. Dermed er de også direkte kvalifisert for høstens Champions League.

Berge har spilt så godt som alle kampene. Han er et soleklart førstevalg på den sentrale midtbaneposisjonen i Genks lag når han er skadefri, og torsdagens kamp var hans 40. for mesterlaget denne sesongen.

– Det er gøy å være en viktig bidragsyter på et godt lag. Jeg kom her som stusselig 18-åring og har blitt en lederskikkelse på midtbanen. Klart det er fett å være i en sånn posisjon, innrømmer Berge.

– Kan bli en av verdens beste

Berge høster mye skryt for sin innsats på Genks midtbane, og han regnes faktisk som såpass viktig for laget at comebacket hans i mars etter et skadeopphold ble trukket frem da avisen Het Laatste Nieuws skulle kåre de ti mest sentrale øyeblikkene i Genks jubelsesong.

– Sander Berge er den viktigste aktøren i Genk. Han sikrer balanse i laget, uttalte Jan Ceulemans, en av Belgias største fotballspillere gjennom tidene, til avisen.

Genks styreleder Peter Croonen går enda lenger i sin hyllest av Berges talent:

– Jeg tror at Berge kan bli en av verdens beste spillere, sier Croonen, ifølge Voetbalprimeur.be.

– Den gutten er et supertalent. En dag tror jeg han vil spille på et så høyt nivå at vi begynner å lure på hvorfor han ikke ble kåret til Årets unge spiller i belgisk fotball, fortsetter styrelederen, som mener Berge skulle hatt prisen i år.

Genk avslutter sluttspillet med hjemmekamp mot Standard Liège søndag kveld. Samtidig kjemper Bærums-gutten Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen for bronse.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.