Skip to main content

Bekrefter at toppfotballen kan juble – barna får beskjed mandag

Voksne toppfotballspillere kan juble for at de igjen kan trene som normalt. Kulturministeren antydet også at det nærmer seg for barneidrett med fysisk kontakt og mandag kommer nye retningslinjer for barn og unge. 

Foto: Knut Bjerke

Toppfotballen kan trene som normalt, barne- og ungdomsidretter som innebærer fysisk kontakt får ny veiledning mandag. 

Det fortalte kulturminister Abid Q. Raja på regjeringens pressekonferanse torsdag kveld. 

Organisert trening i elitefotball med kontakt kan begynne fra og med nå. Seriespill i norsk toppfotball kan starte fra 16. juni i tråd med smittevernsreglene NFFs har foreslått og helsemyndigheter har godkjent. Raja la til at åpningen for toppfotball gjelder både kvinner og menn, så lenge regelverket følges.

Det åpnes også for trening i grupper for inntil 20 personer så lenge det holdes 1 meter avstand. 

Nærmere barnefotball

– Mandag kommer veileder for barne- og ungdomsidretter som innebærer fysisk kontakt. Veilederen skal legge til rette for at de kan få mer normal hverdag, uttalte Raja. 

Han la til at det innebære at for eksempel barn som er fotball- eller håndballspillere kanskje kan spille kamp mot andre i sin treningsgruppen og at idretten må være med på å lage kjørereglene. 

I tillegg åpnes idrettshallene igjen, Raja presiserte at det ikke blir mulig å bruke garderobene. Det åpnes også for organisert svømming fra 1. juni og regjeringen jobber for at treningsstudioer kan åpnes fra 15. juni.

– Veldig gledelig

Sportslig leder i Stabæk, Torgeir Bjarmann, legger ikke skjul på at åpningen for fotball er etterlengtet. 

– Veldig gledelig. Det viktigste var å få en dato. Nå vet vi når det blir seriestart, så lenge alle forholder seg til smittevernsreglene som gjelder. 

– Ekstremt nøye

Bjarmann medgir at det hviler et stort ansvar på Stabæk og de andre lagene som får lov til å sette i gang. 

– Det er en del momenter som må følges, det er jeg helt sikker på at vi skal klare. Det blir viktig at alle er ekstremt nøye, sier Stabæk-sjefen og legger til at toppfotballspillerne må reise rett hjem etter trening og leve i isolasjon. 

– Alle er forberedt på å gjøre maksimalt ut av situasjonen og jeg tror alle er opptatt av å få det til å fungere. Fotballen har påtatt seg å vise at det går an, det blir god oppfølging fra det medisinske personellet.

Bjarmann sier han føler seg veldig trygg på at det skal gå bra og legger til at han håper spillere som eventuelt føler seg utrygge tar kontakt med klubbens lege. 

– Jeg håper alt opplegg og alt rundt skal gjør at alle føler seg trygge. Det er gode forutsetninger for det, sier Bjarmann.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.