Bærums Skiklub herjet i NM i snowboard - gir Kirkerudbakken snowboardæren

GULLGUTT: Ståle Sandbech er en ener i snowboardmiljøet, og hentet hjem to NM-gull denne helgen. Det er i Kirkerudbakken de fleste av snowboarderne fra Bærum SK har lagt grunnlaget. FOTO: DANIEL JACOBSEN, NSF

GULLGUTT: Ståle Sandbech er en ener i snowboardmiljøet, og hentet hjem to NM-gull denne helgen. Det er i Kirkerudbakken de fleste av snowboarderne fra Bærum SK har lagt grunnlaget. FOTO: DANIEL JACOBSEN, NSF

Bærums Skiklub var den beste klubben under NM i snowboard. Kirkerudbakken får mye av æren.

DEL

– Våre utøvere er vant til å kjøre under krevende forhold. Kirkerudbakken er kort og bratt, og den gir en tidlig mestringsfølelse, sier Henning Sørensen i snowboardgruppen i Bærums Skiklub.

Han hadde gode dager etter helgens NM på Hovden i Telemark. Snowboarderne fra Bærum hentet hjem hele fem gull, to sølvmedaljer og to bronsemedaljer.

LES OGSÅ:

Gullgutten feiret med middagsrester

Trivdes på snowboard-renn i Kirkerudbakken: – Drømmen er å bli proff 

Ståle Sandbech tok gull i boardercross og slopestyle i seniorklassen, Hanne Eilertsen tok juniorgullet i slopestyle og kometen Sebastian Vik tok gull i yngre junior i slopestyle og big air.

Felles for de alle er at de har lagt ned enormt med timer i skibakken. Og da fortrinnsvis i Kirkerudbakken.

– Mestrer du Kirkerudbakken i tidlig alder, så mestrer du det meste av de andre bakkene du blir kastet ut i, mener Henning Sørensen. I tillegg til å være styremedlem i snowboardgruppen i BSK, er han også styremedlem i hovedgruppen og styremedlem i bakkestyret.

Tidlig åpning

Han peker også på at Kirkerudbakken åpner tidligere enn de fleste andre bakkene i distriktet.

– Dessuten bor de fleste av de unge utøverne under ti minutter fra bakken, så det betyr at de kan få masse kjøring, sier Sørensen.

Han forteller om et klubbmesterskap tidligere i år der de satte ny deltagerrekord i «Kids-klassen» (de fra 8 år og oppover til 12 år). Aldri har det vært med så mange.

LES OGSÅ:

Ståle Sandbech tilbake etter skademareritt – gikk fra rullestol til verdenstoppen 

– Vi hadde 37 deltagere i klassen (både gutter og jenter). Det viser at vi har lyktes med å tiltrekke oss de unge utøverne.

– Hvordan har dere klart det?

– Vi har forsøkt å ufarliggjøre det å stille til start i en konkurranse. Vi hadde med utøvere som nesten ikke hadde vært med i storbakke før, men dette skal bare være lek og moro. Det må ungene få lov til. Det er ikke resultatene som er så viktig i tidlig alder.

Bedre bakke

Bærums Skiklub tror ikke norsk snowboardmiljø har sett det siste av utøverne fra BSK. For Kirkerudbakken oppjusteres for flere millioner av kroner.

Og oppussingen begynner å nærme seg slutten.

– Vi håper at vi er ferdig i løpet av neste sesong. Vi har hyret inn internasjonale konsulenter som skal utarbeide en plan for hvordan vi skal lage en fullverdig slopestyle bakke. Får vi den på plass, trenger vi heller ikke å lage så mye kunstsnø. Vi vil få et produkt som står seg i 20 år fremover, hevder Henning Sørensen.

Artikkeltags