Derfor sender Bærum SK 150 spillere til Danmark

Skal male Hjørring gult: Nærmere 150 fotballspillere fra Bærum Sportsklubb spiller i disse dager i Dana Cup i Danmark. Til sammen er det ni lag fra Bærum som er med i Danmark. BEGGE FOTO: TRINE JØDAL

Skal male Hjørring gult: Nærmere 150 fotballspillere fra Bærum Sportsklubb spiller i disse dager i Dana Cup i Danmark. Til sammen er det ni lag fra Bærum som er med i Danmark. BEGGE FOTO: TRINE JØDAL

Bærum Sportsklubb ville gjøre mer for å bygge opp samhørigheten i klubben. Derfor reiste hele ni lag fra klubben til Dana Cup i Danmark.

DEL

– Noen av våre lag har nok ambisjoner om å hevde seg ganske bra i cupen. Og jeg tror det er flere som kan gjøre det ganske bra, sier Magne Myrmo. Han er Bærum Sportsklubbs reiseansvarlig for Dana Cup, som begynner mandag, i den danske byen Hjørring.

Når den store fotballcupen sparkes i gang på Nordjylland i dag, burde det være gode muligheter for å se den gule Bærum-drakten. Rundt 150 fotballspillere fra klubben som holder til på Sandvika stadion ved Kadettangen, skal nemlig være med på den populære fotballcupen. Til sammen er det ni lag fra BSK som reiser. Ett lag fra barneavdelingen og åtte fra ungdomsavdelingen.

LES OGSÅ: Hun har spilt 98 landskamper – nå gir hun Bærum eksperthjelp i Dana Cup

Styret bestemte

Og det er et ønske fra øverste hold i klubben.

– Dette ble bestemt i styret i klubben for lenge siden at Dana Cup skulle være den store cupen for vår klubb. Det er noe vi har gjort tidligere, og som vi ønsket å få til igjen, sier Myrmo.

Bærum har tilholdssted et stykke unna der de fleste av fotballspillerne bor. Spillerne i de respektive lagene møtes stort sett kun på Kadettangen når de skal trene eller spille kamper. Skal ungene bare sparke ball på løkka, gjør de ofte det ved nærmeste lokale bane.

LES OGSÅ: Gjør Dana Cup til Holmen-land

Sosialt og samle klubben

– Det er litt av årsaken til at vi ønsker å samle så mange lag som mulig til en felles reise til Dana Cup. Det er for å skape bedre samhold i klubben på tvers av lag. Og det sosiale ved en slik cup er vel så viktig for oss som det sportslige, sier Myrmo.

Lørdag denne helgen hadde de også en felles «kick off» på Sandvika stadion, der de fleste lagene som skulle reise hadde en felles grillseanse og en uhøytidelig straffesparkkonkurranse.

De lokale lagene i Dana Cup

ASKER:

Asker: Jenter 15 (2 lag), jenter 16.

Holmen: Gutter 14.

Heggedal: Gutter 12.

Amasone: Jenter 16.

BÆRUM:

Bærum: Jenter 14 (2 lag), jenter 15, gutter 12, gutter 13, gutter 14, gutter 15 (2 lag), gutter 16.

Haslum: Gutter 14.

Øvrevoll/Hosle: Gutter 14 (2 lag), gutter 15, gutter 17.

Fossum: Jenter 14, jenter 15, gutter 15.

Lommedalen: jenter 13.

Kilde: danacup.com

I fjor var klubbens lag på turneringer i alt fra Spania, Norge, Danmark og Sverige.

– Vi håper at dette kan bli noe vi får til som en tradisjon, sier han.

Det er spillerne selv – eller foreldrene – som bidrar med betalingen, i overkant av 4000 kroner per spiller. Klubben har ikke hjulpet til med betaling.

– Det har vi ikke mulighet til. Men vi forsøker å gjøre det så billig som mulig. Vi bor på skoler, og satser på å ha nok foreldre der nede som kan hjelpe til med transport.

LES OGSÅ: Slik feirer en måltyv - sjekk Erlends Ronaldo-feiring

Størst fra Asker og Bærum

Bærum er den klubben fra Asker og Bærum som reiser med desidert størst kontingent (se faktaboks). Uten at klubben legger så mye vekt på akkurat det.

– Jeg synes det er morsomt at vi klarer å mobiliserer så mange, og det er selvfølgelig artig at vi er størst fra Asker og Bærum. Men vi forsøker å ikke tenke så mye på hva de andre gjør.

Med så mange ungdommer i Danmark, har de få, men klare regler, på hvordan spillerne skal oppføre seg.

– Ingen rus, ikke gå alene og ha respekt for hverandre og motstandere. Vi tror ingen kommer til å bryte disse reglene, men i verste fall kan man bli sendt hjem på egen regning, sier Magne Myrmo i Bærum Sportsklubb.

– Den eneste ulempen med Dana Cup, er at det er så mange norske lag der, smiler han.

Nye lag

Alexandra Schyberg (13) og Hedda Bliksrud Hermansen (13) fra Bærum jenter 04 har ambisjoner om å vinne hele Dana Cup.

– Målet vårt er jo å spille så bra som mulig, og da må vi satse på å vinne hele cupen, smiler de to.

De gleder seg til å spille mot lag som de ikke vanligvis møter i hjemlig serie.

– Det er spennende å møte lag du ikke møter her hjemme. Det gir deg nye utfordringer som fotballspiller, forteller Alexandra Schyberg og Hedda Bliksrud Hermansen.

Ingen kjærester

Selv om de har klare sportslige ambisjoner, legger de ikke skjul på at de har litt ferie og at det utenomsportslige også betyr en del under turen i Danmark.

– Når det er så mange som reiser, betyr det også at vi kan få litt kvalitetstid med spillere fra de andre lagene fra Bærum, sier de to.

– Og tid til kjærester?

– Nei, slik har vi ikke tid til. Her er det fotball som er viktigste, smiler de to.

Artikkeltags