– Det er veldig morsomt at kommunen setter pris på en på denne måten. Det viser at de følger med og at de bryr seg, sier orienteringsløperen Emil Ahlbäck. Han løper for Fossum og er allerede på sprintlandslaget.

Denne uken hadde nemlig ordfører Lisbeth Hammer Krog slått på stortrommen. Hun inviterte NM-vinnere og internasjonale vinneren til en stor tilstelning på rådhuset, der utøverne ble hedret med oppmerksomhet og penger. 13 utøvere fikk et idrettsstipend på 10.000 kroner hver.

LES OGSÅ: Rune Velta får «Sølvstikka» i 2015 for VM-suksessen i Falun

– For meg er det veldig mye penger, og de vil komme godt med. Det er ikke så mye penger i den idretten jeg holder på med, så for en orienteringsløper er 10.000 nok til en treningssamling og vel så det. Jeg er veldig godt fornøyd, sier orienteringsløperen Emil Ahlbäck fra Fossum.

Rundt 50 NM- og internasjonale vinnere hadde funnet veien til rådhuset torsdag kveld.

– Minnerik aften

Ordfører Lisbeth Hammer Krog legger ikke skjul på at oppgaven med å hylle idrettsheltene er en del av jobben hun setter ekstra stor pris på.

– Det er snakk om å lage en aften som kan bli minnerik for utøverne. De skal få heder og ære for alle de timene og dagene de legger ned av trening, sier Hammer Krog.

LES OGSÅ: 19 fra Asker og Bærum får Olympiatopp-stipend – Victoria må regne på hver krone

– De er flotte rollemodeller, og de er flotte Bærums-ambassadører. Og de er også Norges-ambassadørene fra Bærum. Derfor synes jeg det er viktig å sette pris på dem, sier Høyre-ordføreren.

– Den største utøveren i 2015, var vel Rune Velta som vant nesten alt, smiler Hammer Krog.

Finn Ivar Clausen og Bjørn Libæk fikk Bærum kommunes ildsjelpris for arbeidet i Jar IL og spesielt Jar isforum.

LES FLERE SPORTSNYHETER FRA BUDSTIKKA HER