Roar Johansen blir ny Bærum-trener

NY BÆRUM-TRENER: Roar Johansen har tidligere trent blant annet Sarpsborg og Hønefoss. Nå blir han ny trener i Bærum. FOTO: SCANPIX

NY BÆRUM-TRENER: Roar Johansen har tidligere trent blant annet Sarpsborg og Hønefoss. Nå blir han ny trener i Bærum. FOTO: SCANPIX

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Henter tidligere Sarpsborg-trener til Kadettangen. - Går til jobben med ærefrykt i forhold til den jobben Morten Tandberg har gjort, sier den påtroppende Bærum-treneren.

DEL

Roar Johansen er ny trener i Bærum SK.

Det bekrefter sportslig leder i klubben, Øyvind Pettersen, ovenfor Budstikka. 

- Vi føler at vi har fått riktig person inn i denne jobben. I Roar Johansen har vi funnet en type som er veldig lik Morten Tandberg, en person som tenker helhet og som vil engasjere seg i alle ledd nedover i klubben, sier Pettersen. 

Roar Johansen forteller at det tok under en uke fra han ble kontaktet av Bærum-ledelsen, til avtalen ble klar fredag.

- Det har vært en hurtig, men god prosess. Jeg ble presentert hva Bærum ønsker, hva de står for og klubbens ambisjoner. Det samsvarte med hva jeg trodde og tenkte om Bærum i forkant. Jeg ble veldig fristet, sier Johansen.

- Jeg tar over en gruppe som Morten (Tandberg) har gjort en fantastisk jobb med over mange år.  Jeg er veldig ydmyk og går til jobben med ærefrykt i forhold til den jobben Morten har gjort. Jeg håper å påvirke Bærum i samme retning. Morten og jeg står for samme fotballfilosofi. Sånn sett blir det ikke noen stilendring, men jeg ønsker samtidig naturligvis å sette mitt personlige preg på det.

Johansen har signert en treårskontrakt med klubben, og presenteres for spillerne tirsdag neste uke.

Treneren ledet Sarpsborg opp i eliteserien ved to anledninger, og har de siste sesongene ledet Ull/Kisa og Hønefoss. Samarbeidet med Hønefoss ble brutt i sommer, og nå starter Johansen i sin nye jobb etter nyttår.

Ingen fast formasjon

Johansen sier han ikke har noen fast formasjon han vil spille.

- Jeg liker å spille et system som gjør at vi vinner fotballkamper, sier den rutinerte treneren.

Johansen sier han er klar over at Bærum ikke er en klubb med store økonomiske ressurser.

- Det som lot meg friste er at dette er en klubb som ønsker å bygge det opp sakte, men sikkert. Man kan gjøre mye uten at det bør koste all verden - se på Mjøndalen og det vi fikk til i Sarpsborg. Bærum er en klubb med ambisjon om å etablere seg i 1. divisjon, kommenterer Johansen som innbakt advarer om å bli blendet av årets resultater, sier Johansen.

- Bærum driver på lavere budsjetter enn alle andre på nivået, og dette er han klar over og inneforstått med, sier Bærum-leder Pettersen på spørsmål om den tidligere Sarpsborg-treneren er en dyr mann å ha i klubben.

Avventer målsetting

- I år gikk mye klubbens vei. Det er ikke dermed sagt at det gjør det neste år. De som jobber i Bærum har prøvd så godt de kan å overbevise meg om at årets sesong ikke er malen. Men man skal selvfølgelig hele tiden søke etter å utvikle seg og bli bedre, kommenterer den nye Bærum-treneren. 

Han påpeker også at 1. divisjon neste år blir antagelig tøffere enn i år.

- Sogndal, Sandnes Ulf og Brann går helt sikkert til sesongen med opprykksambisjon. Vår målsetting må spillerne få si sin del av. Det tar vi etterhvert.

Torsdag ble det klart at den offensive midtbanespilleren Daniel Berg er klar for Kristiansund.

Artikkeltags