– Det er første gang jeg opplever dette i seniorfotball i Norge. Det er ikke slik det skal være i Norge i 2014, sier Amahl Pellegrino til Budstikka. Vi møter Bærum-spilleren på Sandvika stadion, der han forteller om det vonde han opplevde på Strømmen stadion i 1. divisjonskampen mellom Strømmen og Bærum søndag kveld.

Det var drøye ti minutter ut i kampen, på stillingen 1–0 til hjemmelaget, at han først merket hetsen. Han forteller selv:

– Jeg skulle ned for å ta en corner foran Strømmen-supporterne, da jeg hørte en som sa: ««Hei negerbarn, du hører ikke til her». Først så trodde jeg ikke det jeg hørte. Men vi fikk noen flere cornere, og det kom stadig nye tilrop. Blant annet «Hei neger, hvor mye tar du i knebøy», forteller Amahl Pellegrino lavmælt.

Han er tydelig preget av hendelsen på Strømmen stadion.

– Vi scoret etter den ene corneren, og jeg snudde meg til vedkommende som ropte og sa: «Prøv å være litt seriøse». Etter det så drepte jeg meg selv. For det ble ikke akkurat noe bedre etter det, sier han. Amahl Pellegrino har scoret tre mål og hatt fire assist for Bærum denne sesongen, og han er en av de mest spennende spillerne i 1. divisjon.

Han har vært på prøvespill hos eliteserieklubbene Lillestrøm og Start.

Vurderte å gå av banen

I pausen fortalte Pellegrino Bærum-trener Morten Tandberg hva som hadde skjedd. Og etter det Budstikka erfarer, vurderte Bærum å gå av banen hvis det skjedde igjen.

– Hadde det skjedd igjen, ville vi tatt laget av banen, sier Bærum-oppmann Ståle Lundemo.

Etter hvilen kom det ikke flere tilrop mot Pellegrino fra tribunen. Blant annet fordi Strømmen-ledelsen tok grep og satte vakter hos supporterne (se egen sak).

– Jeg følte uansett at det var vanskelig å ha fokus på fotballen i andre omgang, sier Pellegrino.

Amahl Pellegrino er født og oppvokst i Norge. Han håper at ingen opplever noe av det samme som skjedde ham søndag.

– De må stenge vedkommende supportere ute fra fotballen. Det er det eneste de forstår. Slikt som jeg opplevde er bare dritt. Strømmen har jo selv mørkhudede spillere på laget, sier Pellegrino.