Sjelden har vi sett en klarere søknad om å bli innvilget en karantene enn det Bærums-spillerne Amahl Pellegrino og Christian Bjerke leverte på Twitter i går kveld.

Riktignok er de første formuleringene fra Fotballforbundet runde og diplomatiske, men hvis dette går upåtalt hen, så har NFF i praksis godtatt at spillere kan skrive hva som helst om dommere i sosiale medier.

At spillere er frustrerte over det de opplever som urettferdig behandling etter å bli slått ut av cupen på et sent idømt straffespark er forståelig, særlig når de selv føler seg snytt for to straffespark. Men rullgardinen har gått fullstendig ned hos Pellegrino og Bjerke når de omtaler dommeren som en "jævla junior" og lirer av seg meldinger som denne: "

"Man trenger null utdanning for å jobbe i NFF, og kun et forpult dommerkurs for å dømme NM! La meg bare gratulere dere hele gjengen. You suck."

Sistnevnte melding er riktignok fjernet, men den burde aldri vært postet første omgang.

Ingen av spillerne kan i ettertid påberope seg verken uvitenhet eller manglende erfaring med sosiale medier. Det er så mange eksempler både her hjemme og internasjonalt på fotballspillere som har ytret seg uheldig i sosiale medier at de må være voksne nok til å forstå at slike kommentarer vil slå tilbake på dem selv.

Når Christian Bjerke etter en natts søvn fortsatt ikke helt ser problemet med meldingene, er listen lagt.

Pinlig fra Tandberg

Dommersjef Rune Pedersen mener dette er vel så mye et problem for Bærum som klubb enn for dommerstanden. Jeg er enig med han i det, og derfor er det pinlig å lese Bærum-trener Morten Tandberg unnskylde dette med øyeblikkets frustrasjon.

Han burde først av alle forstå hvilke potensielle konsekvenser disse utfallene kan få, når han risikerer at to nøkkelspillere havner på tribunen.

Ved å bagatellisere dette forsvarer han indirekte twitringen, og slikt lederskap rammer kun Bærum Sportsklubbs omdømme.

OPPDATERT:

Etter at denne kommentaren ble skrevet, har leder i Bærum Sportsklubb, Dag Egil Strømme, uttalt til Budstikka at twitringen er uakseptabel og at Morten Tandbergs uttalelser skader klubbens omdømme.

Strømme sier han vil orientere sportslig leder i klubben, og håper det blir tatt affære.

Det er en vesentlig klokere tilnærming enn det Bjerke og Tandberg har gitt uttrykk for.

PS! Bærum-trener Morten Tandberg har valgt å utdype på Bærum Sportsklubbs egne sider. Hans vurderinger kan du lese her.