Skip to main content

– Bare spilt fire kamper

Mandag møter kaptein Simen Wangberg og Stabæk Ranheim på bortebane. Wangberg spilte seks kamper for trønderlaget i 1. divisjon i 2011.

Mandag møter kaptein Simen Wangberg og Stabæk Ranheim på bortebane. Wangberg spilte seks kamper for trønderlaget i 1. divisjon i 2011.

Foto: KARL BRAANAAS

Kaptein Simen Wangberg og trener Eirik Kjønø nekter for at Stabæk må vinne mot Ranheim mandag om de skal henge med i opprykkskampen.

Etter fire serierunder er Stabæk allerede fem poeng bak Sandnes Ulf og ni poeng bak serieleder Mjøndalen, som riktignok har spilt seks kamper. Bæringene får ikke panikk av den grunn.

– Nei, på ingen måte. Det er alltid noen som stikker ifra, men det er lenge igjen, og det kan snu fort. Og det skal sies at vi synes at vi ikke har fått godt nok betalt ut fra spill og sjanser til nå, sier trener Eirik Kjønø.

Kaptein Simen Wangberg beholder også roen.

– Det er bare spilt fire kamper. Vi føler vi er på rett vei, og det er godt med kamper igjen og mulighet til å ta masse poeng, sier han.

Viser god borteform

På Nadderud har Stabæk vel å merke foreløpig bare tatt ett av seks mulige poeng. De har til gjengjeld vært feilfrie på bortebane.

– Hjemme har vi møtt antatt bedre lag, som i tillegg kommer med ekstra stor respekt for oss og som tilpasser seg både vårt spill og underlaget, sier Kjønø.

– Vi ønsker til sammenligning å spille samme type fotball uansett hvor vi er, og resultatene i bortekampene i år viser at vi er komfortable på bortebane, fortsetter han.

Mandag er det ny bortekamp, denne gangen mot Ranheim, som i likhet med Stabæk står med syv poeng.

– Det er vanskelig å si hva Ranheim kommer til å gjøre. Det er et lag som er mer interessert i å spille fotball enn de vi har møtt hjemme, så jeg håper det blir en mer åpen kamp. Samtidig ønsker vi å ha ballen mest og å styre det meste som foregår, sier Kjønø.

– Alt vi ønsker nå er tre poeng mot Ranheim, understreker han.

Stiller uforandret

Treneren melder at troppen er så å si uforandret fra de foregående kampene, og at Nicolas Pignatel Jenssen er tilbake fra sykdom.

– Det er gledelig at så mange er friske og i form. Det blir veldig viktig fremover, sier Kjønø.

Turen til Trondheim blir ekstra spesiell for kaptein Wangberg, som er fra byen. Han har spilt sammen med flere av trønderne i dagens Ranheim-tropp, og som førsteårssenior i Rosenborg ble han lånt ut til klubben en kort periode for elleve år siden.

– Til tross for at jeg bare var der kort tid, har jeg et veldig sterkt forhold til klubben. Jeg har mange gode kompiser som spiller der og som er i ledelsen i og rundt klubben, sier mannen som fylte 31 år på fredag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.