Gir seg etter syv år i samme klubb

SNART SLUTT: Holmen-trener Bård Heggset gir seg etter årets sesong.

SNART SLUTT: Holmen-trener Bård Heggset gir seg etter årets sesong. Foto:

Bård Heggset (43) gir seg som Holmen-trener etter årets sesong. Han håper han forlater en 3. divisjonsklubb.

DEL

– På sikt bør Holmen klare å etablere seg i 3. divisjon. Det bør være en klar ambisjon, sier Holmen-trener Bård Heggset.

Det er han ikke så mye lenger. Etter årets sesong gir han seg som trener for de rødkledde, etter til sammen syv år i klubben rett ved E18. De syv årene strekker seg over to perioder, bare avbrutt av ett år som assistent i Bærum. Tirsdag informerte han spillerne om at inneværende sesong er den siste.

– Syv år i samme klubb er ganske lenge. Både for meg selv, spillergruppen og alle rundt. Det er på tide med noe nytt, sier han.

LES OGSÅ: Holmen håper lokale fotballbarn, spionasje og flaks skal utløse cupbombe mot Asker

Klå Asker

Sesongen i år har ikke vært noen opptur. Klubben, som drives på sparebluss der ingen spillere får lønn, ligger på direkte nedrykk, med syv poeng opp til sikker plass. Det er seks kamper igjen av årets sesong.

– Jeg føler egentlig ikke at jeg har hatt noen nedtur i Holmen før årets sesong. Vi har hatt mye skader og vi møter lag som er mer profesjonelle enn oss, sier han.

LES MER: Sjokkerte tipperne og serielederen

Den største oppturen er uten tvil det året de spilte i 2. divisjon.

– Og da vi klarte å klå Asker litt. Både gjennom sosiale medier og på banen, smiler Heggset om «konflikten» med storebror som resulterte i at daværende assistenttrener i Holmen, Anders Kvam, ble kastet ut fra en Asker-trening på Føyka.

LES OGSÅ: Kontraktsbonanza i fotballklubb: Signerte fire spillere på én kveld

Leter

Han sier at det ikke ligger noen konflikt bak det at han kaster inn Holmen-håndkleet.

– Det tar veldig mye tid. Nesten hver eneste helg fra januar til november. Men jeg utelukker ikke at jeg kommer til å trene en klubb igjen, sier Heggset.

LES OGSÅ: Her gir fotballtreneren spillerne elektrosjokk

– Dette tvinger oss til å gjøre en jobb, både på og utenfor banen. Vi må forsøke å berge plassen, og vi må finne en ny trener. Først og fremst har vi fokus på kampen mot Kvik Halden lørdag, sier daglig leder i Holmen, Espen Johansen.

Artikkeltags