Null hull for keeper-reserven

SKJERPET FORSVARET: Stabæks bandyherrer har strammet opp defensivt i desember.

SKJERPET FORSVARET: Stabæks bandyherrer har strammet opp defensivt i desember. Foto:

For andre gang denne sesongen holdt Stabæks bandyherrer buret reint. Andrekeeper Sindre Beckman var feilfri hjemme mot Mjøndalen.

DEL

STABÆK - MJØNDALEN 5-0

Onsdag kveld jaktet Stabæks bandyherrer en ny seier i eliteserien da Mjøndalen kom på besøk på Plassen.

Stabæk slapp inn 17 mål på fem kamper i november, men så langt i desember har det gått noe bedre med seks innslupne mål på tre kamper. Ti av målene ble sluppet inn i kampene mot bunnlaget Konnerud (5) og serieleder Solberg (5).

LES MER: Stabæk smadret naboen

I desembers fjerde kamp onsdag kveld ble det null baklengsmål. Oppgjøret mot Mjøndalen endte til slutt 5-0. Dermed har Stabæk sluppet inn seks mål på desembers fire kamper mot 17 mål på fem kamper i november.

– Det var litt seig is i dag. Gutta gikk litt treigere enn de pleier. Vi matet på og maskineret gikk til vi fikk mål. De gjorde en god defensiv kamp, men vi hadde noen enormt bra defensive valg. Jeg gjorde tre redninger i løpet av kampen og vi holdt nullen. Full ære til backrekka i dag, sier Stabæk-keeper Sindre Beckmann.

Han gleder seg stort over at Stabæk har fått orden på defensiven i desember.

– Det er strålende. Vi trengte å bli tuppet litt i rumpa av Solberg (tapte 1-5). Da våknet vi til. Vi har skjerpet innsatsen og viljen. Vi har også en backrekke med to-tre nye spillere som må lære seg å spille sammen. Det begynner å sitte ganske bra nå, sier Beckmann.

– Har tatt syvmilssteg

Han mener keeperkampen mellom han og Nygaard er mye jevnere enn de rundt klubben er klar over.

– Vi er sterke på ulike ting. Han løfter meg på mye rutine og kunnskap, mens jeg løfter han med god konkurranse. Vi har det gøy, men det er en sunn og god konkurranse. Anders (Christensen, trener) sier at han velger keeper på magefølelse. Vi er jevne, trygge og gode, forteller Beckmann.

Nygaard selv synes det er moro med konkurranse og tror begge keeperne har godt av konkurransen.

– Jeg satt selv på benken i fire-fem år før jeg fikk prøve meg. Det er en læringsprosess. Nå har Sindre vært hos oss i tre år og har tatt syvmilssteg på hvordan han var. Jeg kjenner at han puster meg i nakken, men det er bare bra. Jeg hever meg på det. Vi er kjempeheldige som har to gode keepere. I dag er det ikke fryktelig mye å gjøre, men han blir tryggere på seg selv og laget blir tryggere. Det er kanskje ikke så stor forskjell nå som det har vært tidligere, sier Nygaard.

Åpnet best

Vertene åpnet kampen best og kom til et par farligheter i løpet av det første kvarteret. Likevel forsvarte Mjøndalen seg godt.

Stabæk fikk også et straffeslag etter 29 minutter, men den ellers så sikre toppscorer Bjørn Buskqvist misbrukte den.

LES MER: Björn scorer mer enn andre lag tilsammen

Vertene skulle likevel ta føringen i kampen. Etter 34 minutter satt Mikkel Killi inn 1-0 for Stabæk etter at hjemmelaget hadde hatt god kontroll på Mjøndalen.

Stabæk fikk en en ny mulighet fra straffemerket etter 42 minutter, men denne gangen var det Jan Olav Løyning som ikke maktet å overliste bortelagets keeper. Dermed ledet vertene 1-0 til pause.

Stabæk-dominans

Knut Holmen-Jensen og Stabæk startet best i 2. omgang. Da det var spilt fire minutter sendte Magnus Høgevold ballen inn foran mål og der fikk Holmen-Jensen en enkel jobb med å sette 2-0 for vertene.

Gjestene hadde lite å komme med og etter 61 minutter satt den igjen for vertene. Høgvold serverte toppscorer Buskqvist med en lekker pasning fra 45 grader, og Buskqvist satt inn 3-0 for Stabæk.

Stabæk fortsatte å produsere sjanser, og etter 83 minutter drillet Fredrik Randsborg seg gjennom hele Mjøndalen-forsvaret og satt inn 4-0.

To minutter før slutt satt Buskqvist inn sin andre scoring for dagen da han satt inn 5-0. Det ble også sluttresultatet.

Høvik spilte onsdag kveld borte mot Ullevål, men det endte med tap 3-7.

Artikkeltags