Skip to main content

Bærumsvømmerne kan miste bassengtid

OPPGITT: – Det handler om kommunen vil ha svømmedyktige barn. Svømming er livsviktig, sier hovedtrener Ida Sandin i Bærumsvømmerne.

Økende befolkning på Fornebu gjør at Bærumsvømmerne trolig mister tid i svømmehall.

– Det handler om kommunen vil ha svømmedyktige barn. Svømming er livsviktig. Dette kan bli katastrofe, sier hovedtrener Ida Sandin i Bærumsvømmerne.

Klubben spår at de må redusere tilbudet om svømmeopplæring dersom det går som de frykter og mister tid i svømmehaller.

Åpner for publikum

Bærumsvømmerne har driftsavtale for svømmehallen på Hundsund. Avtalen løper ut i år. I det nye anbudet som snart legges ut, blir det trolig lagt til grunn at også publikum skal kunne bruke hallen mandager.

– Vi er landets største svømmeklubb og har mange hundre barn som står i kø og har lyst til å begynne å svømme hos oss. Det er mangel på bassengtid. Nå vil kommunen ta fra oss enda mer tid, og det vil medføre at mange hundre barn vil stå uten trening. Konkurransedelen blir også lidende, sier Sandin som bekrefter at svømmeklubben har hatt tilgang til hele bassenget på Hundsund på mandager.

– Nå vil kommunen at det skal bli åpent for publikum, det vil gjøre at mange mister sin treningstid. Vi har fulle baner hele dagen, både svømmekurs, SFO og elitesvømmerne som er i OL-satsing blir lidende hvis vi må gi bort halve bassenget, sier Sandin.

LES OGSÅ:

Må nedjustere

Bærumsvømmerne har 2.400 medlemmer. 1.000 av disse er på svømmekurs.

– Vi ser at svømmeferdighetene er veldig lave. Hvis mange fratas mulighet til svømmekurs ser jeg på det som en katastrofe, gjentar Sandin.

– Vi har mange hundre barn som står i kø. Vi ønsker mer tid, så blir det omvendt. Vi har veldig høye mål i klubben, både med konkurranseavdelingen og å kunne tilby bra svømmeopplæring. Mister vi disse tidene kommer vi aldri til å nå de målene.

Styreleder i Bærumsvømmerne, Atle Sjursen, er klar på at de må tenke nedjustering av aktiviteten om de mister tid i basseng.

– Vi risikerer å miste tid hvis det blir mer publikumstid. Her er to parter som har like stort behov og rett til å bruke svømmehallen. Det er ikke sånn at vi mister tid for at vi har gjort noe dårlig eller noen vil være slemme mot oss. Men vi kjemper naturligvis vår sak, kommenterer svømmelederen og legger til at Bærumsvømmerne tar seg av en vesentlig andel av svømmeopplæringen i Bærum kommune.

Energi fra sol og grunn 

- Har vært forutsetningen

Driftssjef bekrefter at det er befolkningsøkning på Fornebu som gjør at svømmerne må dele bassenget.

Christer Rinnan Aafloen er sjef for Bærumsbadene. Han sier at det ikke er slik at Bærumsvømmerne mister tildelt treningstid. 

– Den treningstiden de har, får de. Gjennom driftsavtalen de har i dag, bruker de også tidene på Hundsund som ikke er åpent for publikum. Det vil bli mindre stengt tid som de kan bruke til sin aktivitet. Vi snakker ikke om drastiske forandringer i åpningstidene, sier Rinnan Aafloen.

Han bekrefter at det er snakk om å åpne svømmehallen også for publikum på mandager fra oktober.

– Det har hele tiden vært forutsetningen fra da man bygde badet, at da det flyttet inn flere folk på Fornebu, så skulle det bli mer åpningstid for publikum. Vi er nødt til å legge til grunn at det blir noe økt tid for publikum fra 1. oktober. 

– Ikke store endringer

Rinnan Aafloen forteller at den nye driftsavtalen, som skal gjelde fra oktober, legges ut på anbud om kort tid.

– Det har vært en fin situasjon i og med at klubben har hatt driften på Hundsund, da har de hatt bassenget tilgjengelig hele tiden. Det har vært gulroten i avtalen. Kommer det en annen drifter og vinner anbudskonkurransen, vil Bærumsvømmerne miste alt det som er stengt publikumstid, sier han og legger til at svømmehallen på Hundsund kun har vært stengt for publikum på mandager.

– Det blir ikke store endringer. Faren er jo at de har hatt et gode som de kanskje kan miste, men jeg tror ikke dette skal ramme Bærumsvømmerne hardt om de vinner anbudskonkurransen, sier han. 

– Jeg synes vi har et veldig godt samarbeid med svømmeklubben. Jeg vet hvordan det er å drive idrett i Norge, sier Christer Rinnan Aafloen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.