Skip to main content

Bærums Verk IF og Hauger FK slår seg sammen

SLÅS SAMMEN: Foran fra venstre John Peace Munyeshaka, Emil Kvåle, Axel Grove Williksen, Marius Blom, Temur Murotov og Adrian Vinje. Bak: Jarle Opsahl (til venstre) fra Bærums Verk IF og Harald Saksvik fra Hauger FK.
SLÅS SAMMEN: Foran fra venstre John Peace Munyeshaka, Emil Kvåle, Axel Grove Williksen, Marius Blom, Temur Murotov og Adrian Vinje. Bak: Jarle Opsahl (til venstre) fra Bærums Verk IF og Harald Saksvik fra Hauger FK.

Blir Vestre Bærums største lag.

– Dette har gått veldig fort. Men vi tror det kommer til å bli veldig bra. Det har vært kritiske røster, men prosessen har vært veldig åpen, sier Kjetil Bakke, styreleder i Bærums Verk IF.

Onsdag vedtok ekstraordinære årsmøter i både Hauger FK og Bærums Verk IF at de to idrettslagene skal slå seg sammen. Begge årsmøtene sa, med overveldende flertall, ja til forslaget, og fra 1. januar 2014 heter idrettslaget Bærums Verk Hauger IF.

– Her hos oss var det en enstemmig avgjørelse, men vi har selvfølgelig hatt et behov for å diskutere dette nøye i lang tid. Det er mye følelser knyttet til dette, og det går spesielt på navn, tilhørighet og farge, sier styreleder i Hauger, Harald Saksvik.

Nærmere 3.000 medlemmer

Det nye idrettslaget kommer ikke til å bli noen miniputt i Bærum.

Med nærmere 3.000 medlemmer vil Bærums Verk Hauger IF bli det tredje største idrettslaget i Bærum, bare slått av Øvrevoll Hosle og Fossum i antall medlemmer.

Det er Bærums Verk som drar med seg flest medlemmer inn i den nye klubben. 2.400 kommer fra klubben rundt Rykkinn-området. Hauger tar med seg vel 500 medlemmer inn i den nye foreningen.

– Hvorfor gjør dere dette, Kjetil Bakke?

– En av årsakene er at vi ønsker å beholde ungdommen lengst mulig i idretten. Med et større idrettslag vil vi kunne øke tilbudet, slik at vi kan gi en mulighet til både dem som ønsker å satse og dem som vil holde på litt for moro skyld. Vi ønsker å forhindre frafallet, sier Bakke.

LES OGSÅ: Må vente to år på å få sådd gress

En så stor klubb vil også ha muligheten til å ha flere ansatte i tiden fremover, sier han.

Hauger Fotballklubb er, som navnet sier, en ren fotballklubb. De blåkledde drar dermed bare med seg fotballspillere inn i den nye foreningen.

Bærums Verk IF er et fleridrettslag, med aktiviteter som håndball, innebandy, cheerleading, langrenn, idrettsskole og amerikansk fotball.

Tungebrekker

Men det er fotballen som utgjør den store medlemsmassen også i Bærums Verk IF.

– Når det gjelder barnefotballen for 5-er og 7-er i Bærums Verk IF, har den vært tilknyttet skolene. Det vil den fortsatt være. Det er først når barna spiller 11-er fotball vi vil samle dem, sier Bakke.

– De to styrene går sammen til vi har fått gjennomført et normalt valg. Det er snakk om 1.250 fotballspillere som skal organiseres, og det er selvfølgelig en kabal som skal gå opp, sier Harald Saksvik i Hauger.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

– Hvordan blir heiaropet til Bærums Verk Hauger IF? Det er en tungebrekker?

– Vi har tullet med at motstanderen rekker å kontre inn en scoring før vi har rukket å juble for vår egen scoring. Men det blir nok «heia BVH» på folkemunne, smiler Harald Saksvik.

Det nye idrettslaget vil beholde stiftelsesdatoen til Bærums Verk IF, som er 2. april 1896. Hvilke farger klubben skal spille i, er ikke bestemt.

Det nye idrettslaget vil ha en omsetning på nærmere 18 millioner kroner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.