Skip to main content

Bærums-jenter tok SM-gull foran 6.478 tilskuere. Det er svensk rekord

GULLJENTER: Charlotte Selbekk (t.v.) Ingrid Bjogne og Ingebjørg Kvaal-Knutsen kunne koste på seg en skikkelig fest etter at de tok SM-gull for Västerås i bandy i helgen.

Aldri før har så mange tilskuere sett en bandykamp for kvinner i Sverige. Tre jenter fra Bærum var i fokus.

Kanskje aller mest var det Charlotte Selbekk fra Høvik og Bærum som satte sitt preg på kampen.

Hun har allerede bodd i Sverige i seks år for å perfeksjonere seg som bandyspiller, og har gått bandygymnas. Hun har også tidligere vunnet SM-gull med sin første svenske klubb, Kareby.

LES OGSÅ: Bærums-jenter herjet i verdenscupen i bandy

Rekord

I SM-finalen i helgen fikk hun virkelig uttellingen for jobben hun har lagt ned. Foran 6478 tilskuere kunne hun til slutt heve den store pokalen over hodet, som et bevis på at lagets hennes, Västerås, tok et historisk SM-gull.

Aldri før har så mange tilskuere sett en bandykamp for kvinner i Sverige. Kampen ble spilt på legendariske Studenternas IP i Uppsala.

Etter full tid var resultatet 3-3, etter blant annet 2-0-scoringen til Charlotte Selbekk, og det måtte til slutt ekstraomganger til for å skille rivalene Västerås og Skutskär.

LES OGSÅ: Flyttet til Sverige som 16-åring for å bli best i bandy

Bærum

Der var Västerås det sterkeste laget, og sikret til slutt sitt første SM-gull på kvinnesiden.

Selbekk fra Høvik var ikke den eneste Bærum-jenta på laget. Også Ingrid Bjonge (24) og Ingebjørg Kvaal-Knutsen (19) fra Haslum spiller på Västerås.

Alle de tre jentene har tidligere spilt på Høvik.

 

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.