Skip to main content

Bærums-alpinist ble Norges beste

NM-GULL: Kajsa Vickhoff Lie fra Bærums Skiklub tok NM-gull i utfor.

Kajsa Vickhoff Lie (20) tok ansvar da Ragnild Mowinckel var skadet.

Alpinisten fra Bærums Skiklub kjørte ned til en åttendeplass i super-G-finalen i Andorra, og ble med det Norges beste alpinist i konkurransen. Seieren gikk til tyske Viktoria Rebensburg. Ragnhild Mowinckel, som har vært Norges beset alpinist denne sesongen, ødela seg på trening tidligere i uken, og var ikke med.

Vickhoff Lie kjørte knallsterkt i det øverste partiet, men tapte noe tid nedover løypa. 20-åringen leverte god kjøring, men klarte ikke å holde farten oppe for å kunne hevde seg i toppen. Til slutt skilte det 0,68 sekund opp til Rebensburg. Med det ble hun nummer åtte, skriver NTB.

LES OGSÅ: Jostein (88) tilbake i VM-løypene etter 65 år

Fornøyd

Det var hennes nest beste plassering i verdenscupen noensinne. Bærums-løperen fikk dermed en veldig god avslutning på super-G-sesongen.

– Jeg gjør så godt jeg kan egentlig. Jeg ble veldig overrasket faktisk, sa hun fornøyd til NRK etter løpet. Hun endte med åttendeplassen blant de 15 beste i super-G-cupen sammenlagt.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.