Skip to main content

Bærum vant med 30 poeng, og er videre i sluttspillet

Stian Mjøs scoret 23 poeng da Bærum enkelt tok seg videre i sluttspillet søndag.

Stian Mjøs scoret 23 poeng da Bærum enkelt tok seg videre i sluttspillet søndag.

Foto: EVA GROVEN

To strake seire mot Centrum var nok - Bærum Basket er klar for semifinale i basketsluttspillet. Søndagens seier var av den solide sorten.

CENTRUM - BÆRUM 69-99

Etter 91-75-seieren mot Centrum i Nadderudhallen tirsdag fulgte nemlig Bærum opp med en seier på 30 poeng mot Oslo-laget søndag - på tross av at Centrum hang med i store deler av oppgjøret.

Dermed er Bærum klare for semifinale - der Fyllingen blir motstander.

– Fyllingen  er et lag som skal matche oss veldig godt. Så får vi se hvem vi møter i en finale, sa Stian Mjøs etter seieren tirsdag.

Storscoreren tror Bærum skal ha gode sjanser på tittelen i år.

– Vi er på en oppadgående kurve nå. Vi har blitt mye jevnere enn det vi var tidligere i sesongen. Vi hadde perioder hvor vi var skikkelig dårlige, nå har vi fått slutt på det problemet. Vi spiller også mye bedre forsvar, så jeg har troen på at dette blir vårt år, sa Mjøs tirsdag.

Åpnet best

Søndag ledet Bærum 5-0 tidlig, og selv om Centrum utlignet til 5-5 stakk Bærum fra igjen. På det meste i første periode ledet Bærum med seks poeng - og etter at de første ti minuttene var ferdigspilt, sto det 26-21 til Bærum.

Mjøs satte fem raske poeng i andre periode, og selv om Centrum også scoret, hadde Bærum raskt økt ledelsen til åtte poeng. Centrum nektet å gi seg, og reduserte ledelsen til 29-33 tre minutter ut i perioden, men da Stian Emil Berg satte tre raske poeng tre minutter før hvilen var avstanden 15 poeng. 

Centrum reduserte imidlertid ledelsen noe før pause - halvveis var stillingen 52-42 til Bærum.

Stakk fra

Centrum yppet seg i innledningen av den tredje perioden. Faktisk scoret Oslo-laget de syv første poengene etter pause, og sørget for at Bærums ledelse var nede i tre mål.

Men bæringene løftet seg igjen, og Mjøs, Sjur Dyb Berg og Toomas Raadik sørget for at blåtrøyene var 14 poeng foran igjen tre minutter før periodeslutt - og da Mjøs traff en trepoenger i periodens siste sekund, var stillingen 53-68.

Dermed ble siste periode bare en parademarsj for Bærum, som virkelig stakk fra sine motstandere. Avstanden økte gjennom perioden, og til slutt kunne altså Bærum juble for semifinaleplass.

Stian Mjøs ble Bærums toppscorer med 23 poeng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.