Skip to main content

Bærum tok årets første hjemmeseier

LYKKELIGE: Glade Bærum-spillere feirer Adonai Kidanes 3-1-scoring i andre omgang mot Alta.
LYKKELIGE: Glade Bærum-spillere feirer Adonai Kidanes 3-1-scoring i andre omgang mot Alta.

Endelig løsnet det for Bærum på eget kunstgress. Søndag ble Alta slått 3-1.

Bærum - Alta 3-1

Bærum sto uten både seier og scoring på sesongens to første hjemmekamper, men søndag ettermiddag løsnet det for de gulsvarte da Alta kom på besøk til Sandvika.

Vertene vant 3-1, og laget står dermed med åtte poeng etter seks serierunder.

– Alta er et godt lag, så det betyr mye for oss å få med seg disse poengene, ikke minst nå som vi går inn i en uke med mange kamper, sier Adonai Kidane, som selv sto for 3-1-scoringen da Chima Ifejilika fant ham foran mål kvarteret før slutt

– For min del var bare å sette den i mål. Det er alltid gøy å score, men i dag var det først og fremst laginnsatsen som gjorde at vi vant, fortsetter Kidane.

Attila kjempet inn ledermålet

Bærum satte Alta under press fra starten, og dermed kom også den forløsende 1-0-scoringen - deres første på eget kunstgress i årets sesong.

Tre tidlige cornere hadde alle rent ut i sanden, men på det fjerde forsøket skulle Bærum endelig lykkes.

En kort og flat variant endte i et presist innlegg fra høyre, og midtstopper Markus Attila viste en krigersk innstilling i tråd med hva man kan forvente av en spiller med et slikt navn, idet han knuste alle i lufta og avsluttet med en kontant heading fra syv meters hold. Ballen føk inn i nettmaskene, og den tidligere Viking-junioren kunne juble for sin første scoring i Bærum-drakt.

Straffet Alta

Seks minutter etter ledermålet ble en gjennombruddspasning mot Kristoffer Sørensen brutt av Altas forsvar. Finnmarkingene tok vare på ballen, og like etter ble Guyon Philps elegant vippet gjennom på venstresiden. Han fintet skudd, før han tuppet ballen over til Magnus Nikolaisen, som kontrollert styrte inn 1-1 for gjestene.

Begge lag satset fremover, og ved halvspilt omgang fikk de gulsvarte nok en gang uttelling. Jan Aubert dro en overstegsfinte oppe ved midtbanen, før han slo en stikker mot Adonai Kidane, som ble lagt i bakken på vei inn i 16-meteren.

Dommeren dømte straffe, og Aubert sendte keeper til høyre, ballen til venstre og Bærum i ledelsen.

Gode redninger fra Midtgarden

Gleden kunne fort ha vært kortvarig, for Alta gikk rett i angrep. Målscorer Nikolaisen fikk avslutte alene fra kloss hold, men Sondre Midtgarden stoppet skuddet.

Bortelaget ropte siden på straffespark ti minutter før pause, men de måtte i stedet ta til takke med et hjørnespark, som endte i en susende volleyavslutning et par meter til side for Bærums mål.

– Vi lyktes med det høye presset vi hadde avtalt i starten, men etter hvert faller vi lenger ned, og da får Alta mer kontroll på ballen. Vi sliter litt og blir løpende mye mellom, analyserer Bærums midtbanespiller Hallvard Håskjold.

– Vi har nok flaks som ikke slipper inn igjen, men det er fint å ha marginene med seg i blant også, legger han til.

Mot slutten av omgangen skjøt Altas nederlandske spiss Guyon Philips etter å danset seg forbi fire-fem forsvarere, men nok en gang sto Midtgarden i veien, slik at Bærum behold ledelsen inn til hvilen.

Kidane fikset 3-1

Alta skapte den første virkelig store muligheten i andre omgang, da Brage Berg Pedersen banket et lavt innlegg i tverrliggeren og ut. Nevnte Philips hadde en ball i nettet noe senere, men Bærum-forsvaret fikk satt ham i offside før han avsluttet, slik at scoringen aldri ble tellende.

Bærum trengte et lite kvarter før de klarte å sette Altas keeper på prøve igjen. Midtspiss Chima Ifejilika vred seg rundt og skjøt fra to meter etter å ha blitt servert fra høyre, men han klarte ikke å overliste keeper, og verken Adonai Kidane eller Jan Aubert fikk satt returen i mål.

Daniel Berg moste deretter en ball fra Kidane over mål, men i det 71. minutt satt den for Bærum. Ifejilika kom seg fri ute til høyre, før han slo over til Kidane, som hadde løpt fra forsvaret og kontrollert kunne dytte inn 3-1.

Holdt unna i sluttminuttene

Ifejilika kunne lagt på til 4-1 da det gjensto 15 minutter, men spissen som ble hentet fra Lyn før sesongen misset alene med keeper.

Det samme gjorde Kidane, som kunne blitt tomålsscorer om han hadde truffet hakket bedre da han skjøt fra åtte meter.

Alta fikk en siste heading reddet på streken, før et annet skudd strøk stolpen. Bærum var samtidig giftige på kontringer, men det ble ikke flere mål, og dermed endte det 3-1.

Onsdag spiller Bærum hjemme mot Notodden i 2. runde av cupen. Lørdag venter Asker i lokaloppgjør i 2. divisjon.

– Det skal bli tøft å møte OBOS-motstand på onsdag, men vi gleder oss, og det skal bli gøy å se hvordan vi matcher nivået deres, sier Kidane.

KAMPFAKTA 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.