Skip to main content

Bærum-tap tross gode muligheter

Jan Aubert og Bærum ga alt i spillerens siste kamp for klubben. Men det ville seg ikke for de gule mot Kjelsås.

 

Bærum skapte gode muligheter mot Kjelsås lørdag. Men det ville seg ikke for de gule - i kampen som var Jan Auberts siste. For denne gang.

BÆRUM - KJELSÅS 1-4

– Jeg har ikke tenkt så mye på om jeg skal komme tilbake, men hvem vet? Det kan skje, sier Jan Aubert. Midtbanespilleren, som foruten et halvår i USA har spilt for Bærum i 21 sesonger, gir seg nå i klubben for å studere i Birmingham i England.

Før kampstart mottok han fortjent hyllest for lang og tro tjeneste for Bærum.

– Jeg har vært klar for dette lenge. Det er kjedelig, men jeg tror ikke jeg kjenner på det helt før jeg slutter å komme hit, sier Aubert.

Tapte i avskjedskampen

Lørdag scoret han i avskjedskampen mot Kjelsås. Men reduseringsmålet kom for sent. Bærum hadde både stolpetreff og andre gode muligheter, men Kjelsås ledet allerede komfortabelt, og økte også like før slutt på Sandvika stadion lørdag ettermiddag.

Fire ganger måtte keeper Sondre Golden Midtgarden hente ballen ut av nettet, og dermed måtte Bærum se alle poengene bli med til Oslo.

– Det var ikke en bra prestasjon av oss. Vi erkjenner det. Det var en dårlig prestasjon. Vi må ikke gjemme oss bak noe, men bare innrømme det med en gang. Så var det likevel jevnt frem til 2-0, sier Bærum-trener Jan Derek Sørensen.

– Vi kan ikke gjøre noe annet enn å si greit, ferdig, og så går vi videre. Men vi må lære det.

Foruten stolpetreffet, etter et skudd fra Adrian Rogulj, var Daniel Berg nærmest for Bærum. To ganger forsøkte han å skru ballen i nettet fra sekstenmeteren - men Kjelsås-keeperen gjorde gode redninger ved begge anledninger. Spesielt ved det første forsøket, da han slo ballen vekk fra krysset.

– Vi skaper en del. Jeg burde hvert fall satt ett, og vi hadde muligheten til å score et par til og. Setter vi sjansene våre blir dette en annen type kamp. På slutten åpner det seg veldig opp, og de får en del kontringer. Det blir litt stygt til slutt. Alt i alt slipper vi inn litt enkle mål, og kunne vært mer effektive, sier Berg.

Jan Derek Sørensen mener Bærum ikke gjorde noen god kamp mot Kjelsås lørdag.

Foto: Karl Braanaas

Baklengs etter dødball

Det var Kjelsås som begynte kampen best. Oslo-klubben gikk ut i et høyt tempo, men Bærum forsvarte seg godt. Hjemmelagets første mulighet kom etter ti minutter, da Adrian Rogulj headet like utenfor mål.

Tre minutter senere fikk Kjelsås corner. Ballen ble headet mot mål - og  to meter foran målstreken ventet Walid Idrissi, som stanget ballen inn i nettmaskene. Bærum ropte på offside, men dommeren lot målet stå, og gjestene ledet 1-0.

Bærum forsøkte å svare, men før pause kom de aldri nærmere enn da Hallvard Håskjold kom til avslutning fra skrå vinkel omtrent midtveis i omgangen. Vinkelen ble litt for skrå, og ballen smalt i nærmeste nettvegg. Dermed ledet Kjelsås 1-0 midtveis.

Stolpetreff

Den andre omgangen var bare et par minutter gammel da Daniel Berg hadde sin første mulighet, som Kjelsås-keeperen slo vekk fra krysset.

Etter en times spill fikk vi store sjanser i hver ende. Først fikk Kjelsås' Axel Pedersen stå litt for alene i feltet etter et lavt innlegg, men forsøket på å bredside ballen i mål ble for løst, og Bærum-keeper Sondre Midtgarden reddet greit.

Bærum gikk rett i angrep - og Kristoffer Sørensen driblet seg fint frem på høyrekanten, før han slo ballen lavt inn til Rogulj, Spissens avslutning var god, men ballen smalt i innsiden av stolpen og trillet noen centimeter på feil side av streken før en Kjelsås-spiller fikk klarert.

Slag i trynet

Når Bærum ikke kunne omsette sine sjanser, skjedde det som ofte skjer i fotball. Idrissi fikk vende litt for enkelt inne i sekstenmeteren etter 67 minutter, og alene med Midtgarden satte han sikkert inn 0-2.

Et slag i trynet for Bærum - som hadde skapt gode muligheter i begynnelsen av omgangen.

Minuttet etter 0-2 fikk Rogulj en mulighet for Bærum, men en Kjelsås-spiller fikk en fot på ballen, som slo i det våte kunstgresset - og snek seg millimeter tverrliggeren.

Reduserte

Ni minutter før slutt var Idrissi frempå igjen. Kjelsås-spilleren trakk seg inn fra venstrekanten og skjøt i nærmeste hjørne. Midtgarden nådde ikke bort, og Kjelsås ledet 3-0.

Fem minutter før slutt tente Aubert altså et lite håp for Bærum, da han reduserte til 1-3, men Kjelsås svarte umiddelbart. Idrissi satte sitt fjerde for kvelden to minutter før slutt.

Og Bærum måtte innse at de gikk på sitt første tap på tre kamper.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.