Skip to main content

Bærum med solid snuoperasjon mot Mjølner

Jan Aubert utlignet for Bærum da de gulkledde snudde mot Mjølner søndag.

Bærum begynte svakt, men løftet seg så mesterlig da Mjølner ble slått på Sandvika stadion søndag.

BÆRUM - MJØLNER 3-2

Etter at gjestene fra nord tok ledelsen både 1- og 2-0 i løpet av kampens første drøye kvarter, våknet nemlig Bærum.

Og da Lars Slemdal, Jan Aubert og Martin André Berg alle scoret i løpet av den neste halvtimen, hadde Bærum snudd kampen - før pause.

– Man kan trygt si at vi begynte litt halvveis. Men etter de første tjue er vi veldig gode, og det er kanskje sesongbeste. Det er hvert fall veldig solid. Vi scorer tre fine mål, og vi kunne hatt flere og. Vi gjør også en god andre omgang, sier Bærum-kaptein Slemdal.

– Ja, det var en veldig nølende start fra oss. Vi hadde en idé om at vi skulle ligge og forsvare oss på et vis, som ikke gikk. Etter deres 2-0-scoring gjorde vi en justering, som brakte oss inn i kampen igjen. Resten er guttas fortjeneste, supplerer Bærums trener Jan Derek Sørensen.

LES OGSÅ: Seieren glapp for Bærum

Høyere press

For det begynte altså ikke bra for Bærum. Mjølner tok ledelsen etter seks minutter, da et lavt innlegg fra venstrekanten fant William Arne Hanssen, som bredsidet ballen ned i Bærum-keeper Sondre Midtgardens venstre hjørne. 

Bare ti minutter senere økte Mjølner til 0-2 da Elias Uppheim Skogvoll på flott vis tok ned et innlegg med ryggen mot mål, vendte om, og meide ballen ned i sitt venstre hjørne.

Det så ut som at Bærum var i trøbbel.

– Hvorfor har dere startvansker i dag?

–Vi greier ikke løse det lave presset, og komme opp i ballfører. Men når vi gjør om på det, og alle står høyere i banen og tar ut press litt tidligere, blir det lettere for oss og vanskeligere for dem, sier Slemdal.

LES OGSÅ: Så gamleklubben fra tribuneplass: – Bærum har betydd alt

Flotte mål

Og grepet med å løfte presset noe ga virkelig resultater - selv om Mjølner riktig nok kunne slått luften helt ut av ballongen da de kontret på den corner; men alene med keeper skjøt Mjølners Abdi utenfor. 

Bærum kom til et par halvfarlige langskudd - og fikk den viktige reduseringen etter 25 minutters spill. En god corner fra Jan Aubert fant Slemdal på bakre, og kapteinen stanget ballen i krysset.

Det var kamp igjen - og bare tre minutter senere kunne Bærum-spillerne juble på ny.

Aubert fikk ballen tilbake etter et veggspill innenfor sekstenmeteren, og fra skrått hold banket han ballen mot motsatt kryss. Mjølners keeper var på ballen, men kunne ikke forhindre at den føk videre opp i nettaket. 2-2.

LES OGSÅ: Rekken kamper uten tap brutt for Bærum

Og nå hadde Bærum virkelig fått blod på tann - Adonai Kidane kom til en kjempesjanse da han fikk stå alene etter Aubert-frispark, men avslutningen fra fem meter gikk langt over.

Men 3-2, og den komplette snuoperasjon, skulle komme. To minutter før pause fikk vi se en skikkelig suser da ballen spratt ut til Martin André Berg - som hamret ballen i mål fra 25 meters hold. 

En flott scoring - og en flott snuoperasjon fra Bærum.

– Viktig med seier

Den andre omgangen ble i større grad en stillingskrig - og også mer sjansefattig, selv om Bærums Ifejilika traff stolpen etter snaue 70 minutter.

Men omgangen forble målløs, og Bærum vant 3-2 - og sikret tre poeng som kan komme godt med i en tett avdeling, der det i skrivende stund er elleve poeng mellom nedrykk og serietopp. 

– Vi snakket om at hvis vi skal ha noe å gjøre oppover på tabellen, og ikke kjempe midt på, var dette en viktig kamp. Det må ikke bli for store avstander, sier Slemdal.

– Samtidig følte vi at vi tapte to poeng da vi slapp inn rett før slutt mot Senja forrige helg, og det blir jo ikke mange poeng av uavgjorte.  Derfor var det fint å få en seier nå, sier Sørensen.

KAMPFAKTA

BÆRUM 3 (3)

MJØLNER 2 (2)

Fotball, 2. divisjon menn avdeling 2

Mål: 0-1 (6.) William Arne Hanssen, 0-2 (16.) Elias Uppheim Skogvoll, 1-2 (25.) Lars Ivar Slemdal, 2-2 (28.) Jan Aubert, 3-2 (43.) Martin André Berg 

Bærum: Sondre Midtgarden – Joakim Amandus Nilsen, Aaron Kiil Olsen, Lars Ivar Slemdal, Christian Hanche-Olsen – Jan Aubert, Martin André Berg – Jon Tveit Rønning, Adonai Kidane, Daniel Berg – Chima Vincent Ifejilika

Innbyttere: Adrian Rogulj i 78. min for Ifejilika.  Markus Attila i 83. min for D. Berg, Mansour Sinyan i 86. min for Tveit Rønning.

Gule kort: Christian Hanche-Olsen, Bærum. Nikita Kalinins, Matias Storlien Claeson, Mjølner.

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL Fotball

Tilskuere: 111 på Sandvika stadion

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.