Skip to main content

Bærum knuste Centrum: – Vi har mer inne

Bærum Basket vant over Asker Aliens i Leikvollhallen lørdag ettermiddag
Foto: Karl Braanaas

Bærum hadde få problemer mot Centrum tirsdag. Nå håper laget det gode spillet kan fortsette også neste kamp - i lokaloppgjøret mot Asker.

BÆRUM BASKET - CENTRUM TIGERS 110-71

– Vi gjør en bra kamp, spesielt offensivt. Vi får mer flyt, og litt mer identitet på banen. I dag er vi det laget vi ønsker å være. Det har vært litt mye rotete spill fra oss til tider, så nå var det deilig å kjenne at vi kan få det til offensivt, sier Torgrim Sommerfeldt etter kampen mot Centrum Tigers.

Bærum var nemlig best hele veien mot Oslo-laget, og ledet på det meste med 41 poeng. Til slutt endte kampen 110-71 til Bærum.

– Hva eksakt er det som gjør at dere er laget dere ønsker å være?

– Det er små detaljer hele veien. Litt bedre spacing, litt bedre timing, man får litt bedre tid på å skyte skuddene. Da er vi et lag som kommer til å sette dem, sier Sommerfeldt.

Trener Mathias Eckhoff forteller at dette er ting Bærum har jobbet med lenge.

– Så vi håper at dette ikke var et unntak, men at vi faktisk klarer å gjenskape det, sier han.

Overlegne

Selv om Bærum var best hele veien tirsdag, var det faktisk var Centrum som scoret først. Stian Mjøs sendte så Bærum foran til 3-2 etter 23 sekunder - og derfra var Bærum foran hele veien. I første periode dro de lyseblå sakte, men sikkert fra, og etter kampens første 10 minutter sto det 33-21 til Bærum.

Pascal Evans åpnet scoringsballet i andre periode, der Bærum virkelig avgjorde kampen. Poengene fortsatte å sitte, samtidig som at Centrum slet. Andre periode endte 30-13, og Bærum ledet 63-38 midtveis.

Dermed kunne Bærum ta foten av gassen noe. Tredje periode endte 22-24, men Bærum var såpass komfortable at flere unggutter kunne spille både store deler av denne og fjerde periode - som endte 25-13 til Bærum.

– 110 poeng er veldig bra, og det er rått at vi vinner såpass. Men jeg føler vi har mer inne, og tror vi skal klare å konkurrere mot de beste lagene bare vi får enda litt mer kjemi på banen, sier Sommerfeldt.

Asker neste

Og nå håper han at dette «mer inne» kan komme til syne allerede neste kamp, når Bærum møter Asker.

En mulighet for revansje for Bærum, som tapte 74-54 mot sine naboer i Leikvollhallen i starten av januar. Samtidig vant Bærum 76-57 over Asker i september.

– Jeg hadde ikke mulighet til å være med mot Asker sist, så jeg håper jeg kan bidra denne gangen, og at vi gjør en bedre figur nå. Men Asker er et godt lag, og de har fått mange gode spillere, sier Sommerfeldt.

– De har blant andre Eric (Gilchrese), Djo (Loo Yele) Anders (Leween Stien) og Plaisir (Nzitani Mukoko), så du vet aldri med dem, man kan ikke underverdere det laget, selv om de ikke har den beste sesongen.

Eckhoff forteller at han forventer en annen type kamp mot Asker enn mot Centrum.

– Jeg håper og tror vi er vesentlig bedre denne gang enn vi var sist. Da var vi litt juleribbepreget. Det blir en annen type kamp, med litt «biffing» og «kjøtting», sier han.

– Er dere revansjelystne?

– Det må man alltid være, hvis ikke er det ingen vits i å holde på med idrett.

– Viktig

Sommerfeldt har tidligere spilt for Asker i to perioder - og faktisk også for Centrum - og gleder seg til å møte kompisen Anders Leween Stien igjen.

– Det er alltid gøy å spille mot Anders, vi spilte mye mot hverandre da vi var yngre. Jeg gleder meg veldig til den utfordringen. Han er et problem, smiler Sommerfeldt.

Han er klar på at lokaloppgjørene er viktige.

– Og de er viktig for Bærum å vinne, så vi får en opp på Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.