Skip to main content

Bærum fikk det enkelt mot et tynt Tromsø-lag

Stian Mjøs ble - ikke overraskende - Bærums toppscorer lørdag. Han noterte seg for 21 poeng. 

Foto: Karl Braanaas

Bærum har reist kjerringa på mesterlig vis etter den svake hjemmekampen mot Fyllingen sist uke. Lørdag knuste de Tromsø Storm 87-69.

Journalist: Even Lübeck

BÆRUM BASKET-TROMSØ STORM 87-69

Sist søndag slet Bærum voldsomt mot Fyllingen og Kenneth Carpenter. Amerikaneren scoret 32 av Fyllingens 96 poeng i det oppgjøret som bergenserne vant 96-80.

Onsdag var det et revansjelystent Bærum som slo Centrum 84-64, mens de viste hvem som er sjefen i Nadderudhallen da de lørdag var totalt overlegne mot Tromsø. De lyseblå ga seg ikke før det sto 87-69 på resultattavla, selv om de på det meste var foran med 34 poeng.

Stian Mjøs ble mestscorende for Bærum med 21 poeng. Han satte to trepoengere. Stian Emil Berg scoret 17, mens Sjur Dyb Berg noterte seg for 15 poeng og 12 returer.

Eckhoff: Bra 1.omgang, skuffende 2.omgang

- For ørtende kampen på rad så er vi ræva i andre omgang. Vi spiller ikke forsvar, og det irriterer meg helt grenseløst. Det er ingen grunn til det, selv om vi bare har hatt to treninger den siste uken, fordi vi har spilt tre kamper. Vi bytter tolv stykker hele veien og det er vanskelig å finne god rytme på ting, men det er ingen unnskyldning. Alt for mange turnovere i den andre omgangen.

- Ikke noe bra i dag, Eckhoff?

- Det var mye bra i 1.omgang, da vi hadde mer balansert angrepsspill. Det var bra i den andre perioden. Da hadde vi mer differensiert angrepsspill og spiller med tempo. Da gjør vi hverandre gode. Det som er bra er at deler av denne kampen er bedre enn hva vi har gjort før, så da kan vi leve med det. 

Mathias Eckhoff så bedring, men var skuffet over den andre omgangen. 

Foto: Karl Braanaas

Benjamin Cox var fornøyd etter den andre strake seieren, men også han vet at Bærum kan bedre.

- Det var bedre nå enn mot Centrum. Jeg tror vi bare blir bedre og bedre fremover, sier Cox, som satte to trepoengere og scoret seks poeng.

- Med de to seirene her viser dere bare at kampen mot Fyllingen var et feilskjær?

-  Jeg håper jo det, at det bare var en svak oppvisning av oss. Vi er egentlig mye bedre enn det, sier Cox, som legger til at seieren var meget fortjent.

Kom ut i 100 og satte standarden

Tromsø kom med bare åtte mann til kampstart, og det ble fort veldig vanskelig for gjestene da  stjernespilleren Kevin Altidor fikk to feil tidlig i kampen.

Bærum tok umiddelbart føringen i kampen, anført av en meget god Stian Emil Berg. Han hadde 13 poeng etter 13 minutter og førte an mot et Tromsø-lag som slet med å score mot Sjur Dyb Berg og unggutten Jarl Vetle Paulsen under kurven.

Spesielt i den andre perioden herjet Bærum mot et sjanseløst Tromsø. Etter 22-16 i første periode knallet Bærum til med 33-16 i den andre. Det gjorde at hjemmelaget var foran med 23 poeng til pause.

Den tilreisende Tromsø-fansen, som lagde mest lyd av alle i hallen, fikk lite å juble for også etter pause. 

Bærum vant den tredje perioden 19-12 og var foran med hele 34 poeng på det meste (78-44) i den tredje perioden, før Tromsø giret om i den fjerde og siste.

Gjestene fra nord vant den hele 25-13, men tapte likevel kampen med 18 poeng. Stian Mjøs fikk æren av å sette inn kampens to siste poeng da han stjal ballen fra Marcus Wynn helt på tampen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.