Skip to main content

Bærum Basket med dobbelttriumf i Bergen

TO SEIERE: Stian Mjøs og Bærum Basket slo både Gimle og Frøya denne helgen.
TO SEIERE: Stian Mjøs og Bærum Basket slo både Gimle og Frøya denne helgen.

Lørdag slo de serieleder Gimle, søndag fulgte Bærum Basket opp med seier over Frøya.

Gimle - Bærum 79-89 / Frøya - Bærum 67-73

Bærum imponerte i helgens basketkamper. Lørdag ble den inntil da ubeseirede serielederen Gimle slått 89-79, og søndag ettermiddag snudde de til seier også mot Frøya.

– Dette var en skikkelig opptur etter forrige helgs fadese mot Tromsø, sier Stian Mjøs, som sikter til 90-100-tapet for tromsøværingene for en uke siden.

Sluttspurt sikret seieren

Søndagens kamp ble en tøff affære, der Bærum måtte kjempe hardt for poengene.

Hjemmelaget tok initiativet i kampen og vant den første perioden 22-15, men bæringene svarte med å vinne den andre perioden med de samme sifrene. Det sto dermed 37-37 ved halvspilt kamp.

Lørdagens seier hadde muligens kostet flere krefter enn antatt for gjestene. I tredje periode tok Frøya tilbake ledelsen, slik at Bærum måtte ta inn fem poeng foran kampens siste akt.

Takket være en solid sluttspurt klarte Mjøs og co å hente inn forspranget, og da sluttsignalet gikk, kunne de juble for en 73-67-seier og to nye poeng.

Stoppet serielederen

Lørdagens seier var om mulig enda mer imponerende. Gimle sto med 13 strake seiere før Bærum kom på besøk, men mot Mjøs og co kom de til kort.

– Det var det godt å drepe seiersrekken til Gimle, sier Mjøs.

– Vi har variert for mye i år og har tidvis vært nede i noen dype daler, men nå kom vi fra en veldig god treningsuke, og det var synlig, sier han.

Bærum vant de to første periodene med sifrene 23-11 og 26-18, før Gimle reduserte forspranget til tre poeng i løpet av den tredje perioden.

Med 30-23 i siste periode vant likevel Bærum komfortabelt, og laget er nå seks poeng bak ledende Gimle.

Også Asker Aliens har vært ute på tur i helgen. De slo Nidaros Jets 83-77 lørdag ettermiddag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.