- Dette er veldig stort, og det er svært få som har fått bli æresmedlem. Jeg er veldig takknemlig for æresmedlemsskapet, sier Hanevold.

Representanter for Asker Skiklubb, Asker kommune, ordfører Lene Conradi samt familie og venner var blant de tilstedeværende under torsdagens markering, hvor også Jan Martin Larsen ble hedret som æresmedlem.

Kommunen vil bruke Hanevold

- Alle lokalsamfunn elsker sine lokale helter, og Halvard er opplagt en lokal helt for oss. Hans idrettsprestasjoner er i særklasse, sier Asker-ordfører Lene Conradi.

Hun forteller at kommunen vurderer å dra nytte av Hanevold fremover, nå som han har gitt seg som aktiv skiskytter.

- Jeg tror det vil være kjærkomment å dra nytte av ham. Halvard har kompetanse når det gjelder motivasjon og det å sette seg mål. Dessuten har vi jo en hjertesak, Solli-anlegget, hvor han kanskje kan bidra som pådriver, sier Conradi.

- Halvard har betydd enormt for rekrutteringen til skiskyting og han er et forbilde for mange unge, sier Conardi.

- Hanevold er en ener

Leder av rådet i Asker Skiklubb, Odd Hammernes, legger ingenting i mellom når han skal fortelle hva Halvard Hanevold har betydd for Asker.

- Han er helt klart Askers største idrettsmann gjennom tidene, sier Hammernes.

Tidligere Asker-ordfører, Morten Strand, er ikke i tvil om at Hanevold er en ener.

- Han har gitt mange unge talenter mot og lyst til å stå på. Det er ingen tvil om at han har et stort og sterkt image. Sånne enere har vi behov for, mener Morten Strand.