Skip to main content

Asker til basketfinalen på bekostning av Bærum: – Utrolig deilig!

TØFF KAMP: Det ble tett og jevnt onsdag kveld, men Asker trakk til slutt det lengste strået. Her er Askers Stian Emil Berg og Bærums Alex Dakin i kamp om ballen.

Det var vinn eller forsvinn i den tredje og avgjørende basketsemifinalen mellom Asker og Bærum onsdag. Og det var Asker som til slutt kunne slippe jubelen løs.

ASKER ALIENS - BÆRUM BASKET 80-75

– Dette er utrolig deilig! Vi har vært i finalen før, og nå skal vi dit igjen, sier Asker-spiller Torgrim Sommerfeldt, og får støtte fra lagkamerat Stian Emil Berg.

– Ja, det er deilig. Samtidig var dette først og fremst en kul kamp. Det er uten tvil den tøffeste og kuleste kampen vi har spilt i år, sier han.

For det ble en skikkelig basketthriller i Leikvollhallen onsdag kveld - selv om Asker ledet stort sett hele veien. For etter at Bærum ledet 6-2 etter snaue tre minutter, var Asker i føringen halvannet minutt senere. Tre minutter før første periodeslutt var stillingen så 17-6 til Asker, og det så ut som at vertene hadde full kontroll.

Men Bærum gir aldri opp - og var hele veien i ryggen på Asker. Til slutt kunne dog Asker-spillerne slippe jubelen løs - det endte 80-75 etter en vanvittig spennende avslutning.

Vi fulgte kampen her.

– Bærum gir oss ordentlig matching, men alt annet enn å komme til finalen i år hadde jo vært en fiasko. Men, Bærum gir oss skikkelig kamp hele veien, i alle tre kampene, sier Anders Stien.

– Ja, de viser at de ikke gir opp. Gjennom sesongen har vi møtt på mange lag som har gitt litt opp når vi har hatt flyten. Bærum skal ha skryt for at de aldri gir seg, supplerer Sommerfeldt.

Er det litt spesielt å slå naborivalene?

– Absolutt! Jeg er jo Bærums-gutt. Jeg trener mye med Stian (Mjøs), og har flere gode kompiser på laget. Men det som er spesielt kult, er at det ikke er noe ondt blod her i dag. Vi er ikke venner akkurat under kampen, men er gode venner utenfor. Det er hyggelig å ha det sånn, smiler Stian Emil Berg.

– Ja, det er mange tøffe kamper mot gode lag i løpet av en sesong, men Bærum er gode i tillegg til at de holder til såpass nære. Vi kjenner mange av spillerne godt, vi kjenner treneren (Mathias Eckhoff) godt. Vi har vokst opp med mange av dem. Selvfølgelig er det helt spesielt å slå dem, sier Stien.

LES OGSÅ: – Dette var ikke noe mirakel

– Utrolig kjipt

–  Dette er kjipt. Vi er jo ikke langt unna, men de var bedre enn oss i dag, sier Bærums Stian Mjøs skuffet etter kampen.

– De drar ifra, og så kommer vi tilbake, så drar de fra, og så kommer vi tilbake. Vi klarer å presse dem, men det hjelper jo ikke så mye, sier Mjøs.

For Asker var altså best den første perioden - og etter de første ti minuttene var stillingen 21-13. Bærum samlet seg, kom i en god flyt mot slutten av andre periode - og var bare fem poeng bak så sent som to minutter før periodeslutt. Men så våknet Asker igjen. Den andre perioden ble avsluttet med en fantastisk trepoenger av Torgrim Sommerfeldt, og Asker ledet 41-29 halvveis.

Bærum nærmet seg i tredje periode, da spesielt Stian Mjøs banket inn poeng. Og mot slutten av den fjerde ble det særdeles spennende i Leikvollhallen - Bærums poengkonge Mjøs reduserte til 75-70 et drøyt minutt før slutt, og rett etter reduserte Vince Garrett til 75-72.

Publikum sto på beina og heiet lagene frem, og da 18 sekunder gjensto satte Torgrim Sommerfeldt inn en utrolig viktig trepoenger for Asker. Mjøs responderte med en ny trepoenger - og satte med det sitt 35 poeng for kvelden (!) - men Askers Aksel Bolin fikk æren av å avslutte dramaet. Det endte 80-75 til Asker.

– Det er ikke en trøst at vi følger dem helt inn. Enten vinner man, eller så taper man. Det hjelper ikke om man taper med 50 poeng eller med fem poeng. Det er uansett skikkelig kjedelig nå, sier Mjøs, som heller ikke finner trøst i sin vanvittige poengsanking.

SKUFFET: Stian Mjøs (nummer 11) satte vanvittige 35 poeng i den siste semifinalen. – Det hjelper ikke når vi fremdeles mangler seks poeng, sier han skuffet.

– Det hjelper ikke når vi fremdeles mangler seks poeng. Vi klarer ikke møte energien deres i dag, og da er de foran oss i store deler av kampen. Selv om vi nesten klarer å komme tilbake, så hjelper jo ikke det mye nå, sier han.

Mjøs høster dog skryt fra Berg:

– Vårt hovedfokus i kampen var å ta ut han, og han ender opp med 35 poeng. Det sier litt om hva slags kaliber han har. Du ser kanskje de to beste spillerne i Norge samtidig i dag, i Aksel (Bolin, Asker-spiller) og Mjøs. Det er utrolig kult at begge presterer såpass i denne kampen, sier Berg.

LES OGSÅ: – En sovepute for BLNO

Møter Kongsberg

Torgrim Sommerfeldt kunne dog smile over sin forløsende trepoenger 18 sekunder før slutt.

– Det var deilig å se den gå inn, det er klart. Selvfølgelig, akkurat den possesion der, som vi sier i basket, den skiller seg litt ut, men det er mange andre nøkkelposessions i løpet av denne kampen her, som gjør at vi vinner. Men det viktigste er at vi vant kampen, sier han.

– Dere vant 23 strake kamper i seriespillet, og folk har kanskje forventet at dere skulle ta dere til finalen. Kjenner dere litt på en lettelse nå?

– Vi kom jo i en skikkelig flyt i det innledende sesongspillet, og ble kanskje litt høye på oss selv der. Jeg tror vi hadde godt av et par tap, og så tror jeg at vi hadde godt av en tøff serie med kamper nå. Hadde vi cruiset gjennom denne semifinaleserien, så hadde vi ikke kommet med like mye kraft inn i finalen som vi gjør nå, sier Stien.

I finalen venter Kongsberg - på datoer som fastsettes senere.

– Det blir en helt annen type kamper enn disse. Bærum kjører jo en haug med oppsett, mens Kongsberg er mer som oss, de spiller på styrker med tanke på enkeltspillere. Det blir en annen type kamper, så vi får refokusere, så vi er klare for det, mener Stien.

Asker slo Bærum i begge hjemmekampene i semifinaleserien, men tapte borte.

– Nå får dere hjemmebanefordel igjen. Kan det avgjøre?

– For oss har ikke det noe å si. Vi spiller vårt spill. Vi er seriemestre, og det er vi som er laget som alle vil slå. Kongsberg kommer til å komme med det de har uansett, sier Sommerfeldt.

KAMPFAKTA  

Les flere artikler