Skip to main content

Asker slo Bærum: – Seier gir oss trygghet

Asker og Fitim Kastrati (t.v.) var hakket bedre enn Bærum og Lasse Haldorsen på Føyka lørdag. 

Foto: Knut Bjerke

Asker var det klart beste laget og slo erkerivalen Bærum på Føyka. 

ASKER – BÆRUM 2–1

I fjor tapte Asker hele 0–4 på hjemmebane mot Bærum. I år slo de svarte og hvite knallhardt tilbake, og vant 2–1 over erkerivalen hjemme på Føyka.

– I denne kampen var det tre poeng som var det viktigste. Man blir et bedre fotballag av å vinne fotballkamper. Det gir en trygghet i laget. Da slipper man hele tiden å jage poeng, sier Asker-trener Vegard Skogheim etter at mannskapet hans vant 2–1 over gulkledde Bærum. 

Det var gjestene fra Bærum som begynte best på kunstgresset på Føyka stadion i Asker. Uten at de gulkledde klarte å tilrive seg et godt nok overtak til å score mål.

Og da Asker og Fitim Kastrati gjorde 1–0 etter 17 minutter, tok hjemmelaget fullstendig kontroll over kampen for en periode.

– Det beste laget

Og det ble ikke bedre for bæringene da Alfred Scriven stanget inn 2–0 til Asker etter snaut 30 minutter. Scoringen kom etter en perfekt corner fra en av banens beste spillere, Didrik Sereba.

– Jeg synes de første 15–20 minuttene var intensive, og vi fikk ikke tak i ballen på en skikkelig måte. De var bedre da, uten at de klarte å skape de store farlighetene. Etter at vi fikk de to målene mener jeg at vi helt klart var det beste laget, sier Skogheim.

Asker hadde størst grunn til smile etter 2–1 over Bærum. 

Foto: Knut Bjerke

– Det var bare litt synd at vi slapp inn det målet helt på slutten, sier «Skogen». 

Etter pause kom mannskapet til Jan-Derek Sørensen mer med i kampen, og hadde noen muligheter. 

Men dessverre for Bærum klarte de gulkledde ikke å score før helt på tampen av ekstratiden da Markus Kaasa reduserte til 2–1 på overtid av overtiden. 

Ville ha straffe

Bærum-trener Jan-Derek Sørensen var ikke forståelig ikke like blid som trenerkollega Skogheim. Han mente at laget ble snytt for en straffe på 0–0.

– Sjansemessig var det en ganske jevn kamp, som jeg synes vi burde ha ledet etter åpningen av kampen, sier Sørensen.

– Blant annet mener jeg vi burde hatt en straffe da en av våre spillere nikker ballen rett i hånden på en Asker-spiller etter en corner. Er det bare jeg som står 50 meter unna som ser det, eller? sukker Sørensen.

Bærum-kaptein Lars Ivar Slemdal fortvilet etter 1–2 for Asker. 

Foto: Knut Bjerke

– Men Asker har også en del kvaliteter i laget som gjør at de scorer to mål. Uansett synes jeg denne kampen kunne ha gått begge veier, sier Jan-Derek Sørensen.

Ser ikke på tabell

Etter to poeng på tre kamper, begynner laget hans å henge etter på tabellen. Det skal bare spilles 13 grunnseriekamper, før serien deles på de syv beste og de syv svakeste. De syv beste kjemper om opprykk og de syv svakeste skal kjempe for å unngå nedrykk. 

– Jeg snakker ikke om tabellen. Jeg snakker kun om den neste kampen. Jeg holder på med å utvikle dette laget. Har jeg fokus på tabellen, vil jeg komme til å gjøre en dårligere jobb, mener Sørensen.

– Dere fikk mye kritikk for å bryte koronareglene før sesongen. Har det påvirket dere i noen grad?

– Den saken er jeg ferdig med, og har ikke noen kommentar til det, sier Jan-Derek Sørensen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.